Gluténmentes amaretti keksz
Iri mama egy gluténmentes amaretti keksz lepett meg minket.
Ez egy olaszországi sütemény, ami darált mandulával készült. Egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon finom gluténmentes keksz.
Hozzávalók (16 db):
- 100 g darált mandula
- 40 g cukor
- csipet só
- 1 db közepes méretűá (M-es) tojás fehérje habbá verve
- 2 g mandula aroma
- 5 g vanília aroma
A gluténmentes amaretti keksz elkészítése:
- Keverő tálba mérem a darált mandulát, cukrot, sót, elkeverem.
- Hozzáadom az aromákat, és a fehérje habbal egyneműre dolgozom.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe, diónyi gombócokat gömbölyítek.
- 180 °C fokos sütőben, légkeveréssel 15 percig sütöm.
- Sütő ajtót résnyire nyitva hagyom, pár percig szárítom.
- Ezután zárható dobozba vagy üvegben sokáig eláll,ha marad belőle.
Nagyon finom. Uzsonnára vagy tízóraira is tökéletes.
Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.
Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 db gluténmentes amaretti kekszben |
Energia | 3105 kJ / 741 kcal | 193 kJ / 46 kcal |
Zsír | 47,4 g | 2,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 9,1 g | 0,6 g |
Szénhidrát | 45,9 g | 2,9 g |
amelyből cukrok | 45,7 g | 2,9 g |
Rost | 14,0 g | 0,9 g |
Fehérje | 27,3 g | 1,7 g |
Só | 1,03 g | 0,06 g |
A gluténmentes amaretti keksz recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt cukor gluténmentes keksz gluténmentes party snack GM amaretti keksz gyors keksz mandula mandula aroma reggeli só tojásfehérje uzsonna és tízórai vanília aroma vendégváró