Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes arancini fűszeres gombaágyon

arancinin recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes arancini fűszeres gombaágyonnal bővült.

Most, hogy már igazán vége van a nyárnak, a kellemes napos időnek, máris hiányoznak a nyári emlékek, az Olaszországi napsütés, illatok és ízek. Sajnos sehol sem találtam mentes arancinit a nyaralás alatt, így most jött el az ideje, hogy elkészítsem ebben a borongós időben a nyarat időző ételt.

Hozzávalók (6 db):

  • 450 g jó puhára főtt rizs
  • 100 g Finó vegajó növényi sajtpótló
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • ízlés szerint só

Gombához:

  • ízlés szerint kakukkfű
  • ízlés szerint oregánó
  • 500 g csiperkebomba
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • ízlés szerint só

Panírozáshoz:

  • 5 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 db tojás
  • 150 ml hideg víz
  • 50 g keményítő
  • 140 g kukoricaliszt
  • étolaj a sütéshez

A gluténmentes arancini fűszeres gombaágyon elkészítése:

  • A gombát felvágjuk ízlés szerint (én úgy szeretem, ha minden szelethez jut egy-egy kis kalap részlet), forró serpenyőben megpirítjuk.
  • Adjuk hozzá a fűszereket is.
  • Amikor elfőtt a leve, mehet bele a só, ekkor már készen is van a gombánk.
  • Hagyjuk kihűlni.
  • A puha rizshez reszeljük a növényisajtot, adjuk hozzá a tojást és a lisztet.
  • Gyors mozdulatokkal gyúrjuk egésszé a masszát.
  • Gombócokat formázunk a rizses masszából, közepüket töltsük meg egy kevés fűszeres gombával.
  • Így járjunk el addig, amíg tart a rizsünk.
  • Ha mindezzel készen vagyunk, akkor forgassuk meg a gombócokat kukoricalisztben.
  • Keverjük össze a panír hozzávalóit. Egy inkább sűrűbb masszát kellene kapjunk, amiben jó át tudjuk forgatni még a golyókat. 
  • Forró olajban minden oldalát, felületét süssük át a rizsgolyónknak.
  • Papírtörlőre téve itassuk le a felesleges olajat róluk.
  • a maradék gombával tálaljuk az arancininket.

Jó étvágyat kívánok!

Elkészítés idő: 1 óra

Nehézségi szint: kezdő

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes arancini fűszeres gombaágyon tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes arancini recept

gluténmentes arancini

Kategória: , , ,