Gluténmentes avokádós karfiolkrém
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes avokádós karfiolkrém bővült.
Az utóbbi időben igyekszem elkerülni a kész, feldolgozott ételeket. Épp ezért készítek sok házi krémet, húsost és zöldségest is. Az avokádó semleges íze mindenhez illik, a házi krémeket még lágyabbá, teltebbé teszi. Most a karfiolra esett a választásom. Próbáljatok ki ti is.
Hozzávalók (6 adag):
- 220 g friss karfiol
- 80 g érett avokádó húsa
- 80 g tojásmentes majonéz (Aldiban kapható)
- 2-4 g só
- ízlés frissen reszelt szerecsendió
- ízlés frissen őrölt bors
- 1 mokkáskanálnyi mustár
- csipet porcukor
- pár csepp citromlé
A gluténmentes avokádós karfiolkrém elkészítése:
- A friss karfiolt sós vízben pár perc alatt főzzük puhára.
- Addig pucoljuk meg az avokádót, szedjük le az érett húsát a magjáról is.
- Késes aprítógépbe tegyük bele a karfiolt és az avokádót is.
- Mehetnek bele fűszerek, mustár, tojásmentes majonéz is.
- Hagyjuk ki a citromlevet, ezzel majd a krémesítés után ízesítsük.
- Aprítógépben krémesre keverjük.
- Ha úgy ítéljük meg, hogy a krémünk nem elég savas, csepegtessünk bele pár csepp friss citromlevet is.
- Pirítóssal és friss csírákkal vagy mikrozöldségekkel a legfinomabb.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kevesebb, mint 30 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adag avokádós gluténmentes karfiolkrémben |
Energia | 1793 kJ / 428 kcal | 299 kJ / 71 kcal |
Zsír | 36,5 g | 6,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 4,9 g | 0,8 g |
Szénhidrát | 15,3 g | 2,6 g |
amelyből cukrok | 6,5 g | 1,1 g |
Rost | 11,1 g | 1,9 g |
Fehérje | 6,4 g | 1,1 g |
Só | 4,22 g | 0,70 g |
A gluténmentes avokádós karfiolkrém tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt avokádó bors citrom gyors karfiol majonéz mustár porcukor reggeli só szerecsendió uzsonna és tízórai