Sós töltött bundás gluténmentes bagett kenyér
Bundás kenyér töltött változatban gluténmentes bagettből elkészítve
Hozzávalók: 1 egész gluténmentes bagetthez, 12 szelet (ebből 6 adag töltött bundás bagett lesz).
- 250 g Naturbit Alfa-mix Barna lisztkeverék
- 220 ml víz
- só
- 3 g gluténmentes porélesztő
- 1 evőkanál olaj
- olaj a kenéshez
A bundához, töltelékhez:
- 2 db tojás
- 6 vékony szelet gluténmentes sonka (kb. 90 g)
- 30 g reszelt növényi sajt
Elkészítés:
- A lisztet és a sót egy tálba tesszük, elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt és azzal is elkeverjük.
- Hozzáadjuk a vizet, és alaposan kidolgozzuk
- Végül az olajat is beledolgozzuk.
- Bagett formába tesszük, olajjal lekenjük, és 30 percig kelesztjük
- 50 °C fokon, majd 180 °C fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
- A bagettet 12 szeletre vágjuk.
- Két – két szeletet közé 1 szelet sonkát, és kevés reszelt növényi sajtot teszünk.
- Tojásba forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
Nehézségi szint: haladó
Elkészítési idő: kb. 100 perc
Gluténmentes bagett
Tápanyagtartalom | az egész bagettben | 12 szelet esetén
1 szeletben (kb. 42 g) |
Energia | 1019 kcal / 4249 kJ | 85 kcal / 354 kJ |
Fehérje | 7,7 g | 0,6 g |
Zsír | 21,2 g | 1,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 2,7 g | 0,2 g |
Szénhidrát | 191,0 g | 15,9 g |
amelyből cukrok | 13,0 g | 1,1 g |
Rost | 24,4 g | 2,0 g |
Gluténmentes bagett töltelékkel együtt
Tápanyagtartalom | az egészben | 6 adag esetén 1 adagban
(2 szelet, kb. 120 g) |
Energia | 1333 kcal / 5571 kJ | 222 kcal / 928 kJ |
Fehérje | 32,0 g | 5,3 g |
Zsír | 41,3 g | 6,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 13,6 g | 2,3 g |
Szénhidrát | 199,4 g | 33,2 g |
amelyből cukrok | 13,2 g | 2,2 g |
Rost | 24,4 g | 4,1 g |
- Recept címke: élesztő gluténmentes bagettek gluténmentes péksütemények NATURBIT ALFA-MIX olaj sajt só sonka tojás víz