Gluténmentes banánkenyér édesítőszerrel
Miért jó a banánkenyér? Nagyon gyorsan és egyszerűen készíthető el és nem utolsó sorban finom is. Reggelire a reggeli ital kísérőjeként és uzsonnának vagy tízórainak is kitűnő.
Hozzávalók egy kb. 400g-os banánkenyérhez:
- 2 db banán (kb. 200 g, tisztított)
- 20 g édesítőszer ( * 1:4)
- 165 g rizsliszt
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 6 g gluténmentes sütőpor
- 20 g psyllium rost (útifű maghéj)
* 1 adag édesítőszer 4 rész cukor édesítő erejének fele meg.
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra
- A tojásokat alaposan mossuk meg.
- Az alapanyagokat alaposan összeturmixoljuk, majd szilikonos kenyérformába tesszük.
- 180 °C fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 35 perc
Tápanyagtartalom | 6 szeletre vágva 1 szeletben (kb. 7 dkg) |
Energia | 659,3 kJ / 158,1 kcal |
Fehérje | 3,8 g |
Zsír | 2,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,6 g |
Szénhidrát | 30,0 g |
amelyből cukrok | 4,2 g |
Rost | 4,5 g |
A gluténmentes banánkenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: banán édesítőszer glutén és tejmentes psyllium rost (útifűmaghéj) rizsliszt sütőpor tojás uzsonna és tízórai