Gluténmentes brokkolis zabpelyhes golyók
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes brokkolis zabpelyhes golyókkal bővült.
Növényi, húsmentes, zabpelyhes fasírtot, akarom mondani golyókat készítettem. Felhasználtam egy kevés maradék főtt fekete rizst is. A párolt brokkoli, a sok-sok sajt és a rizs megsülve megdolgoztatják az ízlelő bimbókat. Egy kellemes zöldségsalátával a legfinomabb vacsorát varázsolhatjuk szeretteink elé.
Hozzávalók (20 db):
- 200 g tisztított brokkoli
- 170 g főtt, feketerizs
- 100 g reszelt növényi sajtalternatíva
- 100 g Avenga GoFit zabpehely
- 2 db egész tojás
- 2 teáskanál só
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint őrölt kömény
- ízlés szerint fokhagymagranulátum
Sütéshez:
- 2 evőkanál napraforgó étolaj
A gluténmentes brokkolis zabpelyhes golyók elkészítése:
- A megtisztított brokkolit pároljuk meg.
- Egy tálba tegyük bele a rizst, és a zabpelyhet.
- Reszeljük bele a növényi sajtalternatívát.
- Üssük bele a tojásokat.
- Szórjuk bele a fűszereket.
- Közben elkészült megpárolt brokkolit mossuk át hideg vízzel.
- Ezt is adjuk a tál tartalmához.
- Gumikesztyű segítségével a masszát alaposan dolgozzuk össze.
- Sütőpapírral bélelt tepsit készítsünk elő.
- Egy evőkanál étolajat kenjünk szét rajta.
- Ezekre egyforma méretű golyókat készítsünk, és helyezzünk rá.
- Ezeket kenjük meg a maradék étolajjal.
- Előmelegített 200 C-os sütőben süssük készre kb. 20 perc alatt.
- Langyosan már fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 45 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes brokkolis zabpelyhes golyók tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors brokkoli étolaj gluténmentes golyók gluténmentes zabpehely gyors köménymag sajt só tojás