Gluténmentes bukta mogyorós-kakaós töltelékkel
Ki mondta, hogy csak lekváros buktát lehet készíteni? Gluténmentes bukta receptünk elkészítése során nem használtunk fel tejterméket, így tejfehérje allergiások és laktózérzékenyek is beépíthetik gluténmentes diétájukba! Kitűnő reggelire és tízóraira, uzsonnára is.
- 50 dkg Mester Család kelt tészta gluténmentes lisztkeverék
- 1 csomag gluténmentes porélesztő
- 2 evőkanál édesítőszer
- 8 dkg margarin
- 2 db tojássárgája
- 2,75 dl rizsital („rizstej”)
- 1 db közepes méretű (M-es) tojás a kenéshez
- rizsliszt a szóráshoz
Töltelék:
- 20 dkg Nutella
Elkészítés:
- Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, majd egy órát kelesztjük.
- Rizslisztes lapon kinyújtjuk és 8 db kockára vágjuk.
- A kockákat megtöltjük Nutellával, két szélüket behajtjuk és feltekerjük (mint pl. a bejglit).
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük egymás mellé, és lekenjük felvert tojással
- 180 °C fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: haladó
Elkészítési idő: 100 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 6 db esetén 1 buktában (kb. 165 g) |
8 db esetén 1 buktában (kb. 150 g) |
Energia | 15296 kcal/ 15296 kJ | 611 kcal / 2549 kJ | 458 kcal / 1912 kJ |
Fehérje | 32,6 g | 5,4 g | 4,1 g |
Zsír | 144,0 g | 24,0 g | 18,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 53,8 g | 9,0 g | 6,7 g |
Szénhidrát | 535,6 g | 89,2 g | 67,0 g |
amelyből cukrok | 122,8 g | 20,5 g | 15,4 g |
Rost | 21,0 g | 3,5 g | 2,6 g |
A gluténmentes bukta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bukta édesítőszer élesztő glutén és tejmentes gluténmentes péksütemények lisztkeverék margarin Mester Család kelt tészta lisztkeverék Mester lisztkeverékek reggeli rizsital rizsliszt tojás tojássárgája uzsonna és tízórai