Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Ropogós, sajtos, fűszeres gluténmentes bundában sült hús, gyorséttermi hangulatban

A gyerekek nagyon szeretnek gyorséttermekben enni, annak valahogy számukra különleges hangulata van. Mi felnőttek pedig kevésbé szeretjük, izgulunk a glutén szennyezettség miatt, nem tudjuk, pontosan mit is eszik a szemünk fénye. Ezt a hangulatot könnyedén megteremthetjük otthon, a gyerekek legnagyobb örömére.

rántott hús gluténmentes bundában

gluténmentes rántotthús receptAmikor Sárám ma meglátta az ebédet, a tálalást, hihetetlenül boldog volt. Rögtön elkezdett kombinálni: anya, ez nagyon, nagyon jó ötlet lenne a szülinapi bulimon is!!!

Ebből a mennyiségből 10 darab panírozott hús lett

Hozzávalók:

  • 600 g csirkemell filé
  • 2 egész közepes méretű (M-es) tojás
  • 4 evőkanál barna rizsliszt
  • 150 g gluténmentes zsemlemorzsa
  • 50 g reszelt sajt
  • 1 kávéskanál bors
  • ½ kávéskanál csípős pirospaprika
  • gluténmentes rántotthús recept1 kávéskanál szárított fokhagyma por
  • ½ liter olaj a sütéshez

Szószhoz:

  • 1 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 kávéskanál szárított fokhagyma por

Elkészítés:

  • A csirkemell filét alaposan megmossuk, papírtörlő segítségével szárazra töröljük. Vékony, szeletekre vágjuk, lehet akár kis falatkákat is készíteni belőle. A csirkét alaposan lesózzuk és állni hagyjuk, hogy a só átjárja. Érdemes a csirkét akár pár órával a panírozás előtt előkészíteni és panírozásig hűtőben tartani.
  • Előkészítjük a panírt: egy tálkába lisztet, egy tálba a felvert tojást és egy másik tálba a zsemlemorzsát keverjük el a reszelt sajttal, fokhagymával, paprikával, borssal.
    rántott hús gluténmentes bundában
  • A lesózott csirkemellet először beleforgatjuk a lisztbe, a tojásba majd a fűszeres, sajtos zsemlemorzsába.
  • Az olajat egy nagyobb lábosban felforrósítunk és a bepanírozott húsok mindkét oldalát pár perc alatt arany barnára sütjük.
    rántott hús fűszeres gluténmentes bundában

Amíg sült a hús, köretnek sült krumplit készítettem sütőben.

Szósz:

  • összekeverjük a tejfölt, mustárt, majonézt, sót és a fokhagymát. Tökéletes mártogatós a hús és a krumpli mellé.

TIPP: A megszokott rántott húst feldobhatjuk fűszerekkel, és tálalhatjuk kis papír dobozkákban.

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Nehézségi színt: kezdő

Tápanyagtartalom 10 db.
húsban
1 szelet
húsban
az egész szószban 5 adag esetén
1 adag szószban
Energia 2277 kcal / 9495 kJ 227 kcal / 947 kJ 207 kcal / 863 kJ 41 kcal / 171 kJ
Fehérje 181,5 g 18,1 g 2,5 g 0,5 g
Zsír 128,8 g 12,8 g 19,0 g 3,8 g
  amelyből telített zsírsavak 22,4 g 2,2 g 4,4 g 0,9 g
Szénhidrát 81,9 g 8,2 g 5,1 g 1,0 g
  amelyből cukrok 0,5 g 0 g 2,6 g 0,5 g
Rost 1,2 g 0,1 g 0,6 g 0,2 g

 

Tápanyagtartalom 1 adagban
(2 szelet hús 1 adag szósszal)
Energia 495 kcal / 2065 kJ
Fehérje 36,7 g
Zsír 29,4 g
  amelyből telített zsírsavak 5,3 g
Szénhidrát 17,4 g
  amelyből cukrok 0,5 g
Rost 0,4 g

A gluténmentes bundában sült hús recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

További, különleges panírozási ötletek:

Különleges gluténmente panír ötletek. Gluténmentes rántott hús receptek

Különleges gluténmente panír ötletek Zórától

Kategória: , , ,