Virsli gluténmentes bundában
Újabb klasszikust készítettünk el GM változatban. Kitűnő vendégváró étel, ami összehozza a társaságot. Gluténmentes bundás virsli receptünk tejmentes is egyben!
- 3 db tojás
- 15 dkg Mester Család kelt tészta gluténmentes lisztkeverék
- 10 db. közepes virsli (50 dkg)
- 2 g gluténmentes sütőpor
- 10 g útifűmaghéj
- 1,2 dl víz
- só – ízlés szerint fűszerek
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Jó alaposan kikeverjük az alapanyagokat, majd a virsliket beleforgatjuk a tésztába és forró olajban kisütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
Mivel tejet sem tartalmaz, laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások is fogyaszthatják!
Tápanyagtartalom | 1 bundázott virsliben 10 db készítésekor (1 adag kb. 35 dkg) |
Energia | 176 kcal / 736 kJ |
Fehérje | 7,8 g |
Zsír | 10,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 2,5 g |
Szénhidrát | 12,3 g |
amelyből cukrok | 0,5 g |
Rost | 1,4 g |
A gluténmentes bundás virsli recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt étolaj glutén és tejmentes Mester Család kelt tészta lisztkeverék Mester lisztkeverékek psyllium rost (útifűmaghéj) sütőpor tojás víz