Gluténmentes burgonyás kenyér Air freyerben sütve
Iri mama egy gluténmentes burgonyás kenyérrel lepett meg minket.
Újabb kísérlet Air freyerben. Most egy burgonyás kenyeret gyúrtam be, kipróbáltam Air freyerben sütni. Jól sikerült benne. Hagyományos sütőben is elkészíthető.
Hozzávalók (12 szelet):
- 100 g főtt tört burgonya
- 300 g Schär Mix B gluténmentes lisztkeverék
- 6 g psyllium rost útifűmaghéj vagy bambuszrost liszt
- 5 g só
- 6 g gluténmentes porélesztő
- 30 g étolaj
- 270-300 g langyos víz attól függ milyen a burgonya
A burgonyás gluténmentes kenyér Air freyerben sütve elkészítése:
- Minden száraz hozzávalót keverő tálba mérem, elkeverem.
- Hozzáadom a kihűlt, főtt burgonyát, olajat, és annyi langyos vizet hogy közepesen lágy tésztát kapjak.
- Picit pihentetem (10-15 perc), majd kibélelem az Air freyer üstjét sütőpapírral.
- Vékonyan lekenem olajjal, megformált bucit beleteszem, kelesztem.
- Itt még nem kapcsolom be a sütőt.
- Mikor duplájára nőtt, hőmérsékletet 155 °C fokra állítom, 35 percig sütöm.
- Ezután megfordítom, 155 °C fokon 10 percig tovább sütöm.
- Rácson hagyom kihűlni, zacskóba csomagolva tárolom.
- Fagyasztani is lehet, szeletelve.
Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.
Elkészítési idő: 70-80 perc
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A Gluténmentes burgonyás kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: Air fryerben sütött burgonya élesztő étolaj glutén és tejmentes gluténmentes kenyér ivóvíz psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli Schär Mix B só tej - tojás - gluténmentes tojásmentes uzsonna és tízórai