Gluténmentes céklás gnocchi
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes céklás gnocchival bővült.
Sok-sok zöldség közül az egyik téli kedvencem a cékla. Készítettem már édesnek, mint céklás brownie, sós mártásnak főtt tésztához. Eljött az idő, hogy most egy olasz finomságot turbózzak fel vele. Valóban finom, kissé „földes” ízű tészta készült belőle, melyet bolognai mártással öntöttem nyakon. Ha igazi újdonságra, új ízélményekre vágytok, ne hagyjátok ki, készítsétek el.
Hozzávalók (3 személyre):
- 300 g főtt cékla
- 300 g It’s us Miklós univerzális gluténmentes lisztkeverék
- 4 g It’s us útifűmaghéj őrlemény
- 1 db tojás
- csipet só
Nyújtáshoz:
- 1-2 evőkanál It’s us Miklós univerzális lisztkeverék
Főzéshez:
- sok víz
- egy teáskanál só
- kevés napraforgó étolaj
A gluténmentes céklás gnocchi elkészítése:
- A céklát reszeljük le, most nem facsartam ki a levét, ezért adtam hozzá annyi univerzális lisztet.
- Mérjük ki hozzá a lisztet, sót, tojást és az útifűmaghéj őrleményt.
- Most egy gumikesztyű segítségével kevertem össze alaposan.
- Rugalmas tésztát kapunk belőle.
- 6 gombócot készítsünk belőlük.
- Lisztezett felületen hengergessük el.
- Egyenként hengergessük el, hosszú vékony tészta kígyóvá.
- Kb. 1-1 cm hosszú darabokra vágjuk fel.
- Egy TIPP: most a mézcsurgatóval nyomtam a tésztákba a formát.
- Így egyenlő távolságra lett rajtuk mélyedés.
- Ezeket a kis megformázott lapokat hajtottam össze.
- Felforraljuk a vizet a sóval, és a pici napraforgó étolajjal.
- Időnként megkeverve főzzük puhára 8-10 perc alatt.
- Leszűrve tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: haladó
Elkészítési idő: 25 perc, és a főzési idő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes céklás gnocchi tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt cékla étolaj főétel glutén és tejmentes gluténmentes tészta gyors It's us Miklo's universal mix lisztkeverék ivóvíz lisztkeverék psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli só tojás