Gluténmentes céklás-meggyes palacsintatekercs
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes céklás-meggyes palacsintatekerccsel bővült.
Ha valami igazán különleges desszerttel szeretnénk meglepni a szeretteinket, el kell készítenetek ezt a palacsintatekercset. A cékla bordó színe remekül passzol a meggy élénkpiros színéhez. Ezzel a keverékkel töltöttem meg a palacsintákat, majd feltekertem. Dekorációnak pedig sok-sok csokoládé, és gyümölcs került rá.
Hozzávalók (16 adag):
Palacsinta tésztához:
- 400 g Mester Család gluténmentes palacsintapor
- 6 dl szénsavas víz
- 3 dl növényi ital (most rizsital)
- 2 db közepes méretű (M-es) egész tojás
- 3 g só
- 1 evőkanál napraforgó étolaj
Tölteléke:
- 200 g magozott meggy
- 300 g cékla
- 50 m meggylé
- fél citrom reszelt héja
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 4 evőkanál kristálycukor
- csipet só
- 1 és ½ teáskanál agar-agar
Tetejére:
- 100 g mentes étcsokoládé
- 4 szem eper
- 30 g gránátalma magok
- ehető virágok
A gluténmentes céklás-meggyes palacsintatekercs elkészítése:
- A palacsinta tészta hozzávalóit keverjük el csomómentesre.
- Picit hagyjuk állni.
- Forró olajon a palacsinták mindkét oldalát süssük meg.
- Figyeljünk arra, hogy hosszabb idő elteltével a palacsinta tésztája sűrűsödhet.
- Ekkor adjunk hozzá vizet, és keverjük el alaposan.
- Miközben sütjük a palacsintákat, főzzük meg a céklákat.
- A magozott meggyez érdemes ellenőrizni, biztos, ami biztos, ne maradjon benne mag.
- A megfőtt céklát reszeljük le.
- Adjuk hozzá a magozott meggyet is.
- Tegyünk hozzá fahéjat, cukrot, sót és csipet sót is.
- A meggylével együtt az egészet pürésítsük botmixerrel.
- Egyet forraljunk még rajta az agar-agarral is.
- Tegyük félre kicsit hűlni.
- Mossuk meg az epreket, pucoljunk gránátalmát.
- Egymás mellé helyezzünk 3 db palacsintát, kissé fedésben egymáson.
- Kenjük le a töltelék egy részével.
- Addig ismételjük meg ezt, amíg van palacsintánk és krémünk is.
- Amikor ezzel végeztünk tekerjük fel.
- Tegyük be a hűtőszekrénybe hűlni.
- Addig olvasszuk fel a mentes étcsokoládét vízfürdőben.
- Vegyük ki a palacsintatekercset, csurgassuk rá az olvasztott csokoládét.
- A palacsinta középen kissé simítsuk el az olvasztott csokoládét, hiszen erre fogjuk pakolni a gyümölcsöket.
- Dekoráljuk ízlés szerint.
- A csoki dermedése után máris tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 1 óra
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes céklás-meggyes palacsintatekercs tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: agar-agar cékla citrom édes eper étolaj fahéj glutén és tejmentes gluténmentes étcsokoládé gyors ivóvíz kristálycukor medvehagyma meggy Mester Család gluténmentes palacsintapor palacsinta reggeli rizsital só tojás uzsonna és tízórai











Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...
Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...
Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...
Gluténmentes cukkinis tócsni
Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival... 

