Gluténmentes churros
Iri mama egy gluténmentes churros bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Van már churros fánk receptem, de próbáltam másik gluténmentes liszttel elkészíteni. Nem bántam meg. Nagyon finom lett.
Hozzávalók (30 db):
- 125 g víz
- 1 g só
- 50 g margarin
- 3 g vaníliás cukor
- 80 g Schär Mix IT univerzális lisztkeverék (bármilyen liszttel elkészíthető)
- 2 db M-es tojás
Sütéshez:
- olaj
A gluténmentes churros elkészítése:
- Vizet sóval forrni felteszem.
- Ha már kezd gyöngyözni hozzáadom a margarint, vaníliás cukrot.
- Mikor felolvadt a margarin, hozzáteszem a lisztet, addig keverem míg elválik az edény falától.
- Vigyázni kell nehogy leégjen.Félreteszem, langyosra hűtöm.
- Majd a tojásokkal közepesen lágy, sima tésztát keverek.
- Közben olajat hevítek, tésztát habzsákba töltöm, aminek a végét levágom.
- 10 cm hosszú rudakat nyomok az olajba.
- Közepes hőfokon aranyszínűre sütöm.
- Közben többször megfordítom a fánkokat.
- Igyekezni kell, gyorsan sül.
- Papírtörlővel borított tálcára szedem.
- Fahéjas, porcukorba lehet megforgatni, csoki szószba mártogatni.
- Ez opcionális, ki mivel szereti úgy készítse.
- Nagyon finom fánkok sültek.
Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: haladó
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes churros tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt édes fánk farsang gyors ivóvíz margarin olaj reggeli Schär Mix B só tojás uzsonna és tízórai vaníliás cukor