Gluténmentes citromos madeleine
Iri mama egy gluténmentes citromos madeleine-t sütött.
Ez a gluténmentes teasütemény Franciaország közismert desszertje. Teába mártogatva fogyasztják. Számtalan lehetőség van benne, jól variálható. Készült már nálam narancsos, most citrommal, csokiba mártva, pisztácia szórással.
Hozzávalók (12 db):
- 2 db M-es közepes méretű tojás
- 90 g vaj vagy margarin
- 50 g cukor
- 120 g Mester család gluténments sütemény liszt
- 1 db citrom reszelt héja és leve
- csipet só
- 7 g méz
Díszítéshez:
- 37,5 g étcsokoládé Lidlben kapható (3 kocka)
- 20 g pisztácia
A gluténmentes citromos madeleine elkészítése:
- Vajat puhára melegítem, nem folyósra!
- Keverő tálba teszem a tojásokat, sót, cukrot, mézet , habosra keverem.
- Beleteszem a citrom reszelt héját, kifacsart levét, vajat.
- Tovább habosítom.
- Itt bekapcsolom a sütőt 180 °C fokra, légkeverésre.
- A sütőformát vékonyan lekenem olajjal vagy vajjal, ami kéznél van.
- Masszába teszem a lisztet, simára dolgozom.
- Habzsákba töltöm, így könnyebb megtölteni a formát.
- Teszem is az előmelegített sütőbe, 10 percig sütöm.
- Nem tovább mert kiszárad.
- Amíg sül, felolvasztom a csokit, a kisült sütik végeit megmártom, leszórom pisztáciával.
- Mutatós, finom sütemény.
Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 db. Citromos madeleineben |
Energia | 6591 kJ / 1573 kcal | 549 kJ / 131 kcal |
Zsír | 85,2 g | 7,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 44,5 g | 3,7 g |
Szénhidrát | 158,8 g | 13,2 g |
amelyből cukrok | 59,0 g | 4,9 g |
Rost | 9,0 g | 0,8 g |
Fehérje | 31,5 g | 2,6 g |
Só | 2,14 g | 0,18 g |
A gluténmentes citromos madeleine recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt citrom cukor édes gluténmentes étcsokoládé gluténmentes liszt gyors margarin max. 20 perces gluténmentes receptek Mester Család gluténmentes süteményliszt Mester lisztkeverékek méz pisztácia reggeli só teasütemény tojás uzsonna és tízórai vaj