Gluténmentes cobbler
Iri mama egy gluténmentes cobblerrel bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Ezt a sütit tényleg rengeteg variációban lehet elkészíteni. A lényeg hogy sok-sok töltelék legyen benne, akár sósan vagy édesen készítjük. Nagyon finom, nem idő igényes.
Hozzávalók (10-12 szelet):
Töltelék:
- 70 dkg alma (tisztítva)
- 10 dkg narancs (tisztítva)
- 10 dkg barack (tisztítva)
- késhegynyi fahéj (1-2g)
- 25 g cukor
- 8 g kukoricakeményítő
Tészta:
- 25 dkg bármilyen gluténmentes sütemény lisztkeverék (rizsliszt is jó)
- 10 dkg margarin
- 30 g cukor
- csipet só
- 3 g sütőpor
- 2 dl tejszín
A gluténmentes cobbler elkészítése:
- Gyümölcsöket megtisztítom, mosom, majd apró darabokra vágom.
- Egy 28 cm-es pite formában teszem a gyümölcsöket, rászórom a cukrot, kukoricakeményítőt, a fahéjat, elkeverem, félreteszem.
- Lisztet, sót, cukrot, sütőport kimérem, elkeverem.
- Hozzáadom a margarint, morzsásra dolgozom.
- Végül beleöntöm a tejszínt, begyúrom.
- Most tojás nagyságú golyókat formáztam, lehet kisebbet is.
- Ezután egyenletesen ráteszem a gyümölcsök tetejére.
- Előmelegített sütőben 180 °C fokon légkeveréssel, 20-25 percig sütöm.
- Nagyon finom sütemény.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben | 10 szeletre vágva 1 szelet Cobblerben |
12 szeletre vágva 1szelet Cobblerben |
Energia | 11125 kJ / 2649 kcal | 1113 kJ / 265 kcal | 928 kJ / 221 kcal |
Zsír | 126,7 g | 12,7 g | 10,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 68,3 g | 6,8 g | 5,7 g |
Szénhidrát | 331,8 g | 33,2 g | 27,7 g |
amelyből cukrok | 153,2 g | 15,3 g | 12,8 g |
Rost | 32,6 g | 3,3 g | 2,7 g |
Fehérje | 26,8 g | 2,7 g | 2,2 g |
Só | 1,51 g | 0,15 g | 0,13 g |
A gluténmentes cobbler recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: alma cobbler cukor édes fahéj gluténmentes liszt gyors kukoricakeményítő margarin narancs reggeli rizsliszt sárgabarack só sütőpor tejszín uzsonna és tízórai