Gluténmentes csőben sült burgonyás, sajtos golyók
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes csőben sült burgonyás, sajtos golyókkal bővült.
Nem szerettem volna olajban sült sajtos golyókat ebédelni. Ezért csőben, leheletnyi olajjal megkenve sütöttem meg. Salátával nagyon finom ebéd kerekedett belőle. Most „ragasztásként” tojás használtam, de lenmag, illetve chiamag tojással is elkészíthető.
Hozzávalók (20 db):
- 250 g főtt burgonya
- 180 g reszelt növényi sajt
- 100 g gluténmentes zabpehely
- 2 evőkanál szezámmag
- 1 db tojás
- ½ evőkanál napraforgó étolaj
- 5 g só
- ízlés szerint frissen őrölt bors
A gluténmentes csőben sült burgonyás, sajtos golyók elkészítése:
- A burgonyát főzzük meg.
- Hideg víz alatt hűtsük le, hűtsük le.
- Reszeljük le a növényi sajtot.
- Adjuk hozzá a tojást, sót, szezámmagot, frissen reszelt borsot.
- Reszeljük le a kihűlt burgonyát is.
- Az egész masszát keverjük össze alaposan.
- Kisebb, egyforma méretű golyókat formáljunk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük el azokat.
- Egy szilikon kenőecset segítségével picit kenjük le a tetejüket napraforgó étolajjal.
- Előmelegített 200 °C fokos sütőben süssük készre kb. 20 perc alatt.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 40 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 db. gluténmentes csőben sül burgonyás, sajtos golyóban |
Energia | 4525 kJ / 1080 kcal | 226 kJ / 54 kcal |
Zsír | 49,4 g | 2,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 26,7 g | 1,3 g |
Szénhidrát | 122,8 g | 6,1 g |
amelyből cukrok | 1,1 g | 0,1 g |
Rost | 17,7 g | 0,9 g |
Fehérje | 28,6 g | 1,4 g |
Só | 7,24 g | 0,72 g |
A gluténmentes csőben sült burgonyás, sajtos golyók tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors burgonya étolaj gluténmentes golyók gluténmentes party snack gluténmentes zabpehely gyors növényi sajt-alternatíva reggeli sajt só szezámmag tojás uzsonna és tízórai vendégváró