Gluténmentes csokis keksz
Hozzávalók 20 db közepes méretű kekszhez vagy 30 kicsihez:
- 205 g Schär Mix C – gluténmentes lisztkeverék
- 50 g porcukor
- 65 g puha * vaj
- 1 db közepes (M-es) méretű tojás
- 50 g gluténmentes étcsokoládé
- 5g vaníliás cukor (fél tasak)
- 3g sütőpor (1 teáskanál)
Elkészítés:
- A puha vajat kikeverjük a megmosott tojással, a kimért porcukorral és a vaníliás cukorral.
- A Schär Mixet C gluténmentes lisztkeveréket összeforgatjuk a sütőporral, majd a keveréket a keveréket a vajas tál tartalmához adjuk és alaposan összekeverjük – vagy akár kézzel összegyúrjuk – és hozzáadjuk az apró kockákra vágott gluténmentes étcsokoládét.
- Az így kapott masszából kis gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, majd tenyérrel enyhén kilapítjuk a gombócokat. 180 ºC fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag (20 nagyobb keksz esetén)
Energia | 86,5 kcal /361,6 kJ |
Fehérje | 0,6 g |
Zsír | 3,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,7 g |
Szénhidrát | 13 g |
amelyből cukrok | 4,2 g |
Élelmi rost | 0,4 g |
A gluténmentes csokis keksz recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel, Dékei Zóra, weboldalunk dietetikusa végezte el.
* A receptet laktózmentes tejjel is el lehet készíteni cöliákia és laktózintolerancia együttes fennállása esetén.
További reggeli és tízórai ötletek az iskolához:
- Recept címke: cukor gluténmentes étcsokoládé gluténmentes keksz gluténmentes liszt Schär Mix C - gluténmentes lisztkeverék sütőpor tojás uzsonna és tízórai vaj vaníliás cukor