Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes csokoládés-epres hullámos palacsintatorta

epres-csokis palacsintatorta recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes csokoládés-epres hullámos palacsintatortával bővült.

Ki ne szeretné a csokoládét és az epret? Most, hogy lassan vége az eper szezonnak, pudingporral és mentes lekvárral azért még vissza tudjuk csempészni az ízeket. Most hullámos palacsintatorta készítettem, a különböző krémek szépen kiadják a hullám mintáit. Lehűtve, teljesen hidegen a legfinomabb.

Hozzávalók (18 szelet):

Palacsinta tésztához:

  • 350 g Mester Család palacsintapor
  • 3,5 dl szénsavas víz
  • 3 dl növényi tej (most rizstej)
  • 2 db egész tojás
  • 3 g só
  • 1 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál zsírszegény holland kakaópor
  • 1-2 evőkanál napraforgó étolaj

Csokoládé puding réteghez:

  • 2 csomag gluténmentes csokoládé pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 dl növényi ital (most rizsital)

Epres pudingos réteghez:

  • 2 csomag gluténmentes epres pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 dl növényi ital (most rizsital)
  • 2 evőkanál cukormentes eperlekvár

Pudingkrémekbe:

  • 2,5 dl növényi tajszínhab alternatíva
  • 1 evőkanál porcukor

Tetejére:

  • 4 evőkanál zsírszegény kakaópor
  • ízlés szerint pár szem eperdarab
  • friss bazsalikom levelek

A gluténmentes csokoládés-epres hullámos palacsintatorta elkészítése:

  • A növényi tejszínhab alternatívát tegyük be hűtőszekrénybe.
  • A palacsinta tészta hozzávalóit keverjük el csomómentesre.
  • Picit hagyjuk állni.
  • A szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat készítsünk.
  • Forró olajon a palacsinták mindkét oldalát süssük meg.
  • Figyeljünk arra, hogy hosszabb idő elteltével a palacsinta tésztája sűrűsödhet.
  • Ekkor adjunk hozzá vizet, és keverjük el alaposan.
  • Miközben sülnek a palacsinták, készítsük el a pudingokat.
  • Szokás szerint a pudingokat a cukorral keverjük csomómentesre 1 dl növényi italban.
  • Főzzük sűrűre a csokoládépudingot.
  • Hasonlóan járjunk el az epres pudinggal is.
  • Annyi különbséggel, hogy amíg még meleg a sűrű puding, tegyük bele a lekvárt és keverjük össze.
  • Tegyük félre a pudingokat hűlni, akár a hűtőszekrénybe is.
  • Miközben kisülnek a palacsinták, ki fog hűlni a puding.
  • Amikor kisült az össze palacsinta verjük fel a növényi habot.
  • A hab már kemény, akkor szórjuk bele a porcukrot és verjük tovább.
  • A kihűlt pudingokhoz keverjük bele a növényi habot óvatosan.
  • Kezdjük el tölteni a palacsintákat.
  • Egy habzsákba töltsük bele e krémeket.
  • A palacsintákra most néhány (4-5) csíkban nyomjunk krémet, csak egyfajtát.
  • Ezután fedjük le egy palacsintával.
  • Most oda nyomjunk krémcsíkokat, ahol az előbb nem volt, és látszik a palacsintán a „mélyedés”, üres hely.
  • Így folytassuk addig, amíg már csak 2 darab palacsintánk marad.
  • Az utolsó előtti palacsintára csak a maradék epres krémet kenjük rá.
  • Fedjük le palacsintával.
  • Majd a maradék csokoládés krémmel kenjük be a palacsinta torta tetejét és az oldalát.
  • Szórjuk le a palacsintatortát kakaóporral.
  • Helyezzünk rá epret, bazsalikom levelet.
  • Tegyük hűtőbe dermedni.
  • Szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: haladó

Elkészítési idő: 40 perc + pihentetés

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes csokoládés-epres hullámos palacsintatorta tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes epres-csokis palacsintatorta recept

gluténmentes epres-csokis palacsintatorta recept

Kategória: , , , ,