Gluténmentes csokoládés-epres hullámos palacsintatorta
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes csokoládés-epres hullámos palacsintatortával bővült.
Ki ne szeretné a csokoládét és az epret? Most, hogy lassan vége az eper szezonnak, pudingporral és mentes lekvárral azért még vissza tudjuk csempészni az ízeket. Most hullámos palacsintatorta készítettem, a különböző krémek szépen kiadják a hullám mintáit. Lehűtve, teljesen hidegen a legfinomabb.
Hozzávalók (18 szelet):
Palacsinta tésztához:
- 350 g Mester Család palacsintapor
- 3,5 dl szénsavas víz
- 3 dl növényi tej (most rizstej)
- 2 db egész tojás
- 3 g só
- 1 evőkanál cukor
- 3 evőkanál zsírszegény holland kakaópor
- 1-2 evőkanál napraforgó étolaj
Csokoládé puding réteghez:
- 2 csomag gluténmentes csokoládé pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 4 dl növényi ital (most rizsital)
Epres pudingos réteghez:
- 2 csomag gluténmentes epres pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 4 dl növényi ital (most rizsital)
- 2 evőkanál cukormentes eperlekvár
Pudingkrémekbe:
- 2,5 dl növényi tajszínhab alternatíva
- 1 evőkanál porcukor
Tetejére:
- 4 evőkanál zsírszegény kakaópor
- ízlés szerint pár szem eperdarab
- friss bazsalikom levelek
A gluténmentes csokoládés-epres hullámos palacsintatorta elkészítése:
- A növényi tejszínhab alternatívát tegyük be hűtőszekrénybe.
- A palacsinta tészta hozzávalóit keverjük el csomómentesre.
- Picit hagyjuk állni.
- A szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat készítsünk.
- Forró olajon a palacsinták mindkét oldalát süssük meg.
- Figyeljünk arra, hogy hosszabb idő elteltével a palacsinta tésztája sűrűsödhet.
- Ekkor adjunk hozzá vizet, és keverjük el alaposan.
- Miközben sülnek a palacsinták, készítsük el a pudingokat.
- Szokás szerint a pudingokat a cukorral keverjük csomómentesre 1 dl növényi italban.
- Főzzük sűrűre a csokoládépudingot.
- Hasonlóan járjunk el az epres pudinggal is.
- Annyi különbséggel, hogy amíg még meleg a sűrű puding, tegyük bele a lekvárt és keverjük össze.
- Tegyük félre a pudingokat hűlni, akár a hűtőszekrénybe is.
- Miközben kisülnek a palacsinták, ki fog hűlni a puding.
- Amikor kisült az össze palacsinta verjük fel a növényi habot.
- A hab már kemény, akkor szórjuk bele a porcukrot és verjük tovább.
- A kihűlt pudingokhoz keverjük bele a növényi habot óvatosan.
- Kezdjük el tölteni a palacsintákat.
- Egy habzsákba töltsük bele e krémeket.
- A palacsintákra most néhány (4-5) csíkban nyomjunk krémet, csak egyfajtát.
- Ezután fedjük le egy palacsintával.
- Most oda nyomjunk krémcsíkokat, ahol az előbb nem volt, és látszik a palacsintán a „mélyedés”, üres hely.
- Így folytassuk addig, amíg már csak 2 darab palacsintánk marad.
- Az utolsó előtti palacsintára csak a maradék epres krémet kenjük rá.
- Fedjük le palacsintával.
- Majd a maradék csokoládés krémmel kenjük be a palacsinta torta tetejét és az oldalát.
- Szórjuk le a palacsintatortát kakaóporral.
- Helyezzünk rá epret, bazsalikom levelet.
- Tegyük hűtőbe dermedni.
- Szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: haladó
Elkészítési idő: 40 perc + pihentetés
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes csokoládés-epres hullámos palacsintatorta tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bazsalikom csokoládé puding cukor édes eper eperlekvár epres puding étolaj gyors kakaópor Mester Család gluténmentes palacsintapor Mester lisztkeverékek porcukor reggeli só szódavíz tej rizsital tejszínhab tojás uzsonna és tízórai