Gluténmentes bundás alma
Sokszor elég valami gyors és egyszerű édesség, nincs szükség nagy tepsis sütikre és tortákra, épp csak pár finom falatra vágyunk egy hosszú munkanap végén. Ilyen esetekben tökéletes gluténmentes desszert lesz ez az édesség.
Hozzávalók 12 adaghoz:
- kb. fél kg alma
- 1 db közepes méretű (M-es) tojás
- 130 g Schar Mix C gluténmentes lisztkeverék
- 1 dl ALPRO mandulaital / tej
- fél dl víz
- 2 teáskanál nádcukor (20 g)
A sütéshez:
- étolaj
A tálaláshoz:
- fahéjas porcukor (1 evőkanál porcukor 1 mokkáskanál őrölt fahéjjal elkeverve)
Elkészítés:
- Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és felkarikázzuk.
- A mandulaitalt, a vizet és a tojást egy tálba mérjük, kikeverjük a cukorral, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a Schar Mix C gluténmentes lisztkeveréket is.
- Csomómentes, sűrű palacsintatésztát kapunk.
- Az almaszeleteket megmártjuk a masszában és forró olajban kisütjük őket.
- Fahéjas porcukorral tálaljuk.
Elkészítési idő: 30-40 perc
Nehézségi szint: könnyű
Tápanyagtartalom 1 adagban, 12 adag készítésekor: | szórás nélkül | fahéjas porcukorral |
Energia | 313,2 kJ / 75,1 kcal | 328,5 kJ / 78,7 kcal |
Fehérje | 0,8 g | 0,8 g |
Zsír | 0,8 g | 0,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,2 g | 0,2 g |
Szénhidrát | 15,7 g | 21,2 g |
amelyből cukrok | 6,2 g | 11,7g |
Élelmi rost | 1,7 g | 1,8 g |
A gluténmentes desszert tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikusa végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt alma cukor étolaj mandulaital őrölt fahéj porcukor Schär Mix C - gluténmentes lisztkeverék tojás