Gluténmentes dióbundás csirkemell
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes dióbundás csirkemellel bővült.
Talán a legkönnyebben elkészíthető étel a csirkemell. Elég sokszor készítem, hol csőben sülve, hol hagyományos módon rántva. Mivel tényleg nagyon szeretjük a csirkemellet, próbáltam valahogy feldobni a hagyományos elkészítését. Most dióbundába és felvert tojásba forgattam bele a mellet. Nagyon finom lett.
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
- 3 db egész tojás
- 250 g Malea gluténmentes dióliszt
- ízlés szerint fokhagymaőrlemény
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerinti só
A Gluténmentes dióbundás csirkemell elkészítése:
- A csirkemelleket szeleteljük fel.
- Óvatosan klopfoljuk ki.
- Szórjuk meg fűszerekkel.
- Tegyük félre negyedórára pihenni a hűtőszekrénybe.
- Közben egy mélyebb tálban verjük fel a tojásokat.
- Egy másikba pedig öntsük bele a Malea diólisztet.
- Először forgassuk meg a diólisztben a csirkemell szeletet.
- Ezután forgassuk meg a felvert tojásokban.
- Végezetül ismét forgassuk meg a lisztben.
- Szokás szerint, bő forró olajban süssük ki a csirkemell szeleteket.
- Ha megsült mindkét oldala, vegyük ki és papírtörlőn hagyjuk, hogy felszívja a többlet olajat.
- Most sok-sok salátával tálaltam.
Extra tipp: A salátát bátran locsoljuk meg Malea dióolajjal.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 40 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes dióbundás csirkemell tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors csirkemell gyors só tojás