Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes dióbundás csirkemell

dióbundás csirkemell recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes dióbundás csirkemellel bővült.

Talán a legkönnyebben elkészíthető étel a csirkemell. Elég sokszor készítem, hol csőben sülve, hol hagyományos módon rántva. Mivel tényleg nagyon szeretjük a csirkemellet, próbáltam valahogy feldobni a hagyományos elkészítését. Most dióbundába és felvert tojásba forgattam bele a mellet. Nagyon finom lett.

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell
  • 3 db egész tojás
  • 250 g Malea gluténmentes dióliszt
  • ízlés szerint fokhagymaőrlemény
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • ízlés szerinti só

A Gluténmentes dióbundás csirkemell elkészítése:

  • A csirkemelleket szeleteljük fel.
  • Óvatosan klopfoljuk ki.
  • Szórjuk meg fűszerekkel.
  • Tegyük félre negyedórára pihenni a hűtőszekrénybe.
  • Közben egy mélyebb tálban verjük fel a tojásokat.
  • Egy másikba pedig öntsük bele a Malea diólisztet.
  • Először forgassuk meg a diólisztben a csirkemell szeletet.
  • Ezután forgassuk meg a felvert tojásokban.
  • Végezetül ismét forgassuk meg a lisztben.
  • Szokás szerint, bő forró olajban süssük ki a csirkemell szeleteket.
  • Ha megsült mindkét oldala, vegyük ki és papírtörlőn hagyjuk, hogy felszívja a többlet olajat.
  • Most sok-sok salátával tálaltam.

Extra tipp: A salátát bátran locsoljuk meg Malea dióolajjal.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 40 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes dióbundás csirkemell tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

dióbundás csirkemell recept gluténmentesen

dióbundás csirkemell recept gluténmentesen

Kategória: , , ,