Gluténmentes diós bundában sült tofu
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes diós bundában sült tofuval bővült.
Néha igazán jólesik a rántott hús helyett a rántott tofu. A tofu semleges ízű, így könnyen fűszerezhetjük saját ízlésünk szerint. Most hús helyett készítettem rántott, diós tofut. A tofut sűrű palacsintatésztába forgatjuk, majd pedig panírba.
Hozzávalók (2-3 adag):
Tofuhoz:
- 460 g natúr, gluténmentes tofu
- 50 g It’s us Naturbit kukoricakeményítő
- frissen őrölt bors – bőven
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 2 teáskanál só
Bundához:
- 2 db M-es méretű tojás
- 150 ml növényi tejital (most rizsital)
- 130 g It’s us Miklós univerzális lisztkeverék
- 2 teáskanál só
Panírozáshoz:
- 130 g kukoricapehely
- 10 g kesudió
- 40 g dió
A gluténmentes diós bundában sült tofu elkészítése:
- A tofukat bontsuk ki, csomagoljuk ki.
- Tegyük bele papírtörlők közé.
- Alaposan nyomkodjuk ki a papírlapok között a tofut.
- Érdemes cserélni a papírlapot, hogy tényleg felszívja a nedvességet.
- A tofukat szeleteljük fel egyforma darabokra.
- Ilyenkor kell fűszerezni.
- Ezután forgassuk meg kukoricalisztben.
- Készítsük el a palacsintát.
- A palacsinta tészta legyen sűrű, annyira, azért, hogy meg lehessen fordítani benne a tofukat.
- A diókat és a gluténmentes kukoricapelyhet daráljuk le.
- Közben forrósítsuk fel az olajat, amiben majd kisütjük a tofukat.
- Mártsuk bele a palacsintatésztába, ezután forgassuk meg a diós-gabonapelyhes „prézliben” a tofukat.
- Süssük készre a szeleteket, addig amíg aranybarnák nem lesznek.
- Szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.
- Mivel a dió fantasztikusan illik a brokkolihoz, fogyasszuk brokkolikrémes tésztával.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perctől kevesebb
Tápanyagtartalom | az egészben | 2 adagból 1 adag gluténmentes diós bundában sült tofuban |
3 adagból 1 adag gluténmentes diós bundában sült tofuban |
Energia | 9529 kJ / 2274 kcal | 4764 kJ / 1137 kcal | 3176 kJ / 758 kcal |
Zsír | 76,0 g | 38,0 g | 25,3 g |
amelyből telített zsírsavak | 11,7 g | 5,9 g | 3,9 g |
Szénhidrát | 292,8 g | 146,4 g | 97,6 g |
amelyből cukrok | 23,1 g | 11,6 g | 7,7 g |
Rost | 8,7 g | 4,4 g | 2,9 g |
Fehérje | 89,4 g | 44,7 gg | 29,8 g |
Só | 15,12 g | 7,56 g | 5,04 g |
A gluténmentes diós bundában sült tofu tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt bors dió főétel It's us Miklo's universal mix lisztkeverék kesudió köménymag kukoricakeményítő kukoricapehely rizsital só tofu tojás