Gluténmentes diós bundában sült tofu
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes diós bundában sült tofuval bővült.
Néha igazán jólesik a rántott hús helyett a rántott tofu. A tofu semleges ízű, így könnyen fűszerezhetjük saját ízlésünk szerint. Most hús helyett készítettem rántott, diós tofut. A tofut sűrű palacsintatésztába forgatjuk, majd pedig panírba.
Hozzávalók (2-3 adag):
Tofuhoz:
- 460 g natúr, gluténmentes tofu
 - 50 g It’s us Naturbit kukoricakeményítő
 - frissen őrölt bors – bőven
 - 1 teáskanál őrölt kömény
 - 2 teáskanál só
 
Bundához:
- 2 db M-es méretű tojás
 - 150 ml növényi tejital (most rizsital)
 - 130 g It’s us Miklós univerzális lisztkeverék
 - 2 teáskanál só
 
Panírozáshoz:
- 130 g kukoricapehely
 - 10 g kesudió
 - 40 g dió
 
A gluténmentes diós bundában sült tofu elkészítése:
- A tofukat bontsuk ki, csomagoljuk ki.
 - Tegyük bele papírtörlők közé.
 - Alaposan nyomkodjuk ki a papírlapok között a tofut.
 - Érdemes cserélni a papírlapot, hogy tényleg felszívja a nedvességet.
 - A tofukat szeleteljük fel egyforma darabokra.
 - Ilyenkor kell fűszerezni.
 - Ezután forgassuk meg kukoricalisztben.
 - Készítsük el a palacsintát.
 - A palacsinta tészta legyen sűrű, annyira, azért, hogy meg lehessen fordítani benne a tofukat.
 - A diókat és a gluténmentes kukoricapelyhet daráljuk le.
 - Közben forrósítsuk fel az olajat, amiben majd kisütjük a tofukat.
 - Mártsuk bele a palacsintatésztába, ezután forgassuk meg a diós-gabonapelyhes „prézliben” a tofukat.
 - Süssük készre a szeleteket, addig amíg aranybarnák nem lesznek.
 - Szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.
 - Mivel a dió fantasztikusan illik a brokkolihoz, fogyasszuk brokkolikrémes tésztával.
 
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perctől kevesebb
| Tápanyagtartalom | az egészben | 2 adagból 1 adag gluténmentes diós bundában sült tofuban  | 
3 adagból 1 adag gluténmentes diós bundában sült tofuban  | 
| Energia | 9529 kJ / 2274 kcal | 4764 kJ / 1137 kcal | 3176 kJ / 758 kcal | 
| Zsír | 76,0 g | 38,0 g | 25,3 g | 
| amelyből telített zsírsavak | 11,7 g | 5,9 g | 3,9 g | 
| Szénhidrát | 292,8 g | 146,4 g | 97,6 g | 
| amelyből cukrok | 23,1 g | 11,6 g | 7,7 g | 
| Rost | 8,7 g | 4,4 g | 2,9 g | 
| Fehérje | 89,4 g | 44,7 gg | 29,8 g | 
| Só | 15,12 g | 7,56 g | 5,04 g | 
A gluténmentes diós bundában sült tofu tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt bors dió főétel It's us Miklo's universal mix lisztkeverék kesudió köménymag kukoricakeményítő kukoricapehely rizsital só tofu tojás
 


		
		
		
		







            Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
             Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...			 
            Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
             Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...			 
            Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
             Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...			 
            Gluténmentes cukkinis tócsni
             Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival...			 

