Diós csiga édesítőszerrel, tej- és gluténmentes recept
A gluténmentes diéta elején érdemes kész lisztkeverékkel elkezdeni a gluténmentes sütés főzést, mert az alapanyagok a megszokott sikér (glutén) tartalmúaktól. A mai modern gluténmentes lisztkeverékkel tényleg nagyon könnyű a sütés, mondhatni gyerekjáték. Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverékéből készítettük el diós csiga receptünket.
Gluténmentes diós csiga receptünk amellett, hogy gluténmentes, tej, és cukormentes is. Tízóraira, uzsonnára is tökéletes választás.
Hozzávalók: 10 db diós csiga készítéshez
- 120 g Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
- 1 teáskanál gluténmentes porélesztő
- 1 csapott evőkanál édesítőszer (1:4)
- 140 g rizsital („rizstej”)
- 1 kávéskanál vanília aroma
- 1 kávéskanál étolaj
Töltelék
- 80 g darált dió édesítővel elkeverve, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy krémes állaga legyen.
Elkészítés:
- A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük.
- Hozzáadjuk a kéz-meleg rizstejet és olajat, alaposan kidolgozzuk.
- 30 percet pihentetjük.
- Majd enyhén lisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk
- Megkenjük a diós krémmel, feltekerjük, és felszeleteljük (10 darabra).
- Sütőpapíros tepsire tesszük
- 190 °C fokon kb. 15-17 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: kb. 70 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben | 10 darab esetén 1 diós csigában |
Energia | 1083 kcal / 4516 kJ | 108 kcal /452 kJ |
Fehérje | 49,1 g | 4,9 g |
Zsír | 58,0 g | 5,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 5,5 g | 0,5 g |
Szénhidrát | 83,4 g | 8,3 g |
amelyből cukrok | 7,2 g | 0,7 g |
Rost | 7,2 g | 0,7 g |
A gluténmentes diós csiga recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: dió édesítőszer élesztő étolaj glutén és tejmentes lisztkeverék rizsital uzsonna és tízórai vanília aroma Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék