Gluténmentes diós csiga
Iri mama egy gluténmentes diós csiga bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Ma kipróbáltam a Mimen bakery mix lisztkeveréket. Nagyon finom, puha, szaftos csigák sültek.
Hozzávalók (10 db):
- 250 g Mimen bakery mix gluténmentes lisztkeverék
- 4 g só
- 15 g cukor
- 10 g psyllium rost útifűmaghéj
- 40 g étolaj
- 5 g porélesztő
- 250 g langyos tej vagy növényi alternatíva
Töltelékhez:
- 150 g darált dió
- 40 g cukor
Tetejére:
- 30 g langyos tej
A gluténmentes diós csiga elkészítése:
- Keverő tálba mérem az összes száraz hozzávalót, elkeverem.
- Ezután tejjel és olajjal összekeverem a tésztát.
- Először ragad, de így a jó.
- Gyúrólapot vékonyan lekenem olajjal, átgyúrom a tésztát.
- Téglalappá nyújtom, vékonyan lekenem olajjal, lehet tejjel is, leszórom darált dióval.
- Meghintem cukorral, hosszabb oldalon feltekerem.
- Két ujjnyi vastag szeletekre vágom.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, tetejét tejjel lekenem.
- Duplájára kelesztem, 40-50 perc.
- 180 °C fokon, légkeveréssel, 20 percig sütöm.
- Nem veszem ki , pár percig hagyom a meleg sütőben, ezután rácson hagyom kihűlni.
- Zacskóba csomagolva tárolom.
- Lehet fagyasztani is.
- Nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok.
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom |
az egészben |
1 db. gluténmentes diós csigában |
Energia |
10861kJ / 2592 kcal |
1086 kJ / 289 kcal |
Zsír |
141,3 g |
14,1 g |
amelyből telített zsírsavak |
20,3 g |
2,0 g |
Szénhidrát |
255,0 g |
25,5 g |
amelyből cukrok |
98,5 g |
9,9 g |
Rost |
98,5 g |
3,9 g |
Fehérje |
39,0 g |
5,7 g |
Só |
4,56 g |
0,46 g |
A gluténmentes diós csiga tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor dió édes élesztő étolaj gluténmentes kakaós csiga H It's us gluténmentes termékek It's us Mimen bakery mix Mimen psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli rizsital só tej uzsonna és tízórai