Gluténmentes diós kenyér Air freyerben
Iri mama egy gluténmentes diós kenyérrel lepett meg minket.
Sütöttem már diós kenyeret régebben, most annyit változtattam rajta hogy megpirítottam a diót. Jól átdörzsöltem,így a héja levált róla. Ettől sokkal finomabb lett a végeredmény.
Hozzávalók (12 szelet):
- 50 g dió
- 300 g Schär Mix B gluténmentes lisztkeverék
- 10 g psyllium rost útifűmaghéj vagy bambuszrost liszt
- 6 g só
- 5 g gluténmentes porélesztő
- 30 g étolaj
- 300 g langyos víz
A gluténmentes kenyér dióval elkészítve:
- Diót száraz serpenyőben lepirítom, átdörzsölöm, szitával átszitálom, hűtöm.
- Keverő tálba mérem a száraz hozzávalókat, a kihűlt diót, elkeverem.
- Hozzáadom az olajaté, a langyos vizet, egy kanállal összekeverem.
- Olajos kézzel egy nagy cipóra gömbölyítem.
- Air freyer üstjét sütőpapírral bélelem, vékonyan lekenem olajjal, beleteszem a tésztát, és kelesztem.
- Nem kapcsolom be a hőmérsékletet.
- Mikor szépen megkelt, 155 °C fokra állítom a hőfokot, 35 percig sütöm.
- Hurkapálcával ellenőrzöm hogy megsült e? Ha nem ragad akkor kész.
- Rácson hagyom kihűlni.
- Amíg nem fogy el puha marad, nem morzsálódik, nem kell melegíteni sem.
Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.
Elkészítési idő:
Előkészítés, dagasztás, formázás, kelesztés: 50 perc
Sütés: 35 perc
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes diós kenyér Air freyerben recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: Air fryerben sütött bambuszrostliszt dió élesztő glutén és tejmentes gluténmentes kenyér ivóvíz lisztkeverék psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli Schär Mix B só tej - tojás - gluténmentes uzsonna és tízórai