Gluténmentes dubai „csokoládés” extra cupcake-ek
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes dubai „csokoládés” extra cupcake-kel bővült.
Interneten mindenhol előfordul már a dubai csokoládé. Most olyan muffint készítettem, akarom mondani ez már nem is muffin, hanem igazi kis torta csoda. Ez a desszert megállja a helyét akár a karácsonyi asztalon is, hiszen elegáns, különleges. Ráadásul úgy állítottam össze, hogy tej-tojás-glutén-szója-kukoricamentes is.
Hozzávalók (12 db):
Dubai csokoládé:
- 60 g Naturbit Gliadino cérnametélt
- 40 g ráma margarin
- 4 teáskanál Fibelle pisztáciakrém
- 3 púpos teáskanál porcukor
- 20 g kakaóvaj
Tészta:
- 500 g Mimen kakaós sütemény
- 110 g napraforgó étolaj
- 230 g víz
Tetejére:
- 4 evőkanál nagyon sűrűre főzött csokoládé puding
- 1 csomag gluténmentes pudingpor
- 250 ml növényi ital (rizsital)
- 2 evőkanál cukor
Pisztáciás-cérnametéltes réteg:
- 20 g pucolt pisztácia
- 10 g a dubai csokoládéból
A gluténmentes dubai „csokoládés” extra cupcake-ek elkészítése:
- A cérnametéltet törjük össze kisebb darabokra.
- Egy nagyobb serpenyőbe tegyük bele, és adjuk hozzá a margarint.
- Kezdjük el pirítani.
- amikor már kezd barnulni, adjuk hozzá a kakaóvaajt.
- Mehet bele a pisztáciakrém, és a porcukor is.
- Picit pirítsuk még.
- Tegyük félre hűlni.
- Egy-két teáskanálnyi adagot tegyünk félre.
- Keverjük össze a muffin hozzávalóit a csomagolása alapján.
- A liszthez adjuk hozzá a napraforgó étolajat és a vizet.
- Keverjük össze alaposan egy kézi habverővel.
- 12 darabos muffinsütőbe tegyünk 1-1 kapszlit.
- Töltsük meg félig a papírkosárkákat.
- Ebbe tegyük bele egyenletesen eloszlatva a „dubai csokoládét”.
- A maradék tésztát is tegyük bele a muffinokba.
- Előmelegített 180 °C fokos sütőben süssük készre kb. 25-30 perc alatt.
- Amíg sül a muffin, készítsük el a sűrű pudingot.
- Szokás szerint a növényi itallal keverjük el a pudingport és cukrot.
- Főzzük sűrűre.
- A pucolt pisztáciát a félretett dubai csokoládéval daráljuk le, apróra, kissé darabosra.
- Amikor kihűltek a muffinok, vékonyan kenjük le csokoládé pudinggal.
- Szórjuk meg a darált csokoládés-pisztáciával.
- Tálaljuk.
Jó étvágyat és Áldott ünnepeket kívánok!
Nehézségi szint: haladó
Elkészítési idő: 50 perc + sütés utáni hűtés
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes dubai „csokoládés” extra cupcake-ek tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: csokoládé csokoládé puding cukor cupcake édes étolaj gyors ivóvíz kakaóvaj margarin Mester Család Pudingpor Mimen kakaós gluténmentes süteménypor pisztácia porcukor reggeli rizsital uzsonna és tízórai