Gluténmentes édes cukkinis, almás kenyér
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes édes cukkinis, almás kenyér bővült.
Lassan őszbe fordul a nyár. Ennek ellenére még tele vannak a piacok, boltok cukkínivel. Érik a nyári alma, vagy épp a koraiak is. Került bele dió is, hiszen a dió is egy őszi gyümölcs. Nagyon finom, akár egy pohár (növényi) kakaóval, vagy házi lekvárral.
Hozzávalók (24 szelet):
- 500 g pucolt cukkini
- 200 g pucolt alma
- 50 g darált dió
- 5 db egész tojás
- 320 g It’s us Mikló’s univerzális gluténmentes lisztkeverék
- 200 g kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csipet só
- 20 ml dióolaj
- 200 ml napraforgó étolaj (vagy 220 ml napraforgó étolaj)
A gluténmentes édes cukkinis, almás kenyér elkészítése:
- A cukkinit és az almát reszeljük le.
- Facsarjuk ki a levét.
- Verjük fel a tojásokat a cukorral és a sóval.
- Adjuk hozzá az olajat is.
- Ezzel is verjük tovább még a tojásokat.
- Öntsük bele a diót, a cukkinit és az almát is.
- Mehet hozzá a liszt.
- Keverjük el alaposan.
- Egy sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába (31×9 cm) öntsük bele az egész masszát.
- Előmelegített 200 °C fokos sütőben kb 40-50 percig süssük.
- Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e?
- Kihűlve szépen szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 80 perc
Tepsi, püspökkenyér forma: 31 x 9 cm
A gluténmentes édes cukkinis, almás kenyér tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
Tápanyagtartalom |
az egészben |
1 szelet Édes cukkinis, almás kenyérben |
Energia |
19173 kJ / 4575 kcal |
798 kJ / 190 kcal |
Zsír |
242,9 g |
10,1 g |
amelyből telített zsírsavak |
34,0 g |
1,4 g |
Szénhidrát |
521,5 g |
21,7 g |
amelyből cukrok |
271,1 g |
11,3 g |
Rost |
16,3 g |
0,7 g |
Fehérje |
43,4 g |
1,8 g |
Só |
3,10 g |
0,13 g |
- Recept címke: alma cukkini dió édes gluténmentes kenyér It's us Miklo's universal mix lisztkeverék kristálycukor reggeli só tojás uzsonna és tízórai vaníliás cukor