Gluténmentes édesburgonyás datolyás browni
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes édesburgonyás datolyás browni bővült.
Browniból sosem elég. Eddig szinte csak csokoládés brownit készítettem, csak szimplán, vagy céklásan. Most az otthoni maradék édesburgonyát használtam fel a datolya mellé. Kihagyhatatlan belőle a pekándió. Mert ahogy a hozzávalók sülnek… az az illat egyszerűen leírhatatlan. Nem mellesleg, nem tettem hozzá kristálycukrot sem a desszerthez.
Hozzávalók (10 adag):
- 220 g édesburgonya
- 100 g asztalt datolya
- 200 g It’s us Naturbit Basic-mix gluténmentes lisztkeverék
- 110 ml növényi ital (most rizsital)
- 120 ml napraforgó étolaj
- 4 db tojás
- 6 evőkanál Agave szirup
- csipet só
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 40 g pekándió
Tetejére:
- 30 g tej- és gluténmentes csokicsepp (51% kakaótartalom)
- 30 g pekándió
A gluténmentes édesburgonyás datolyás browni elkészítése:
- Az édesburgonyát mikrohullámú sütőben süssük készre pár perc alatt.
- Addig a tésztába való pekándiót (diót) nagyobb darabokra aprítsuk fel.
- Az édesburgonyát hűtsük le.
- Verjük fel a tojásokat a növényi itallal és az agave sziruppal, csipet sóval.
- Ha már habos, öntsük hozzá a napraforgó étolajat.
- Reszeljük hozzá az édesburgonyát, és adjuk hozzá a darabos pekándiót.
- Az aszalt datolyát daráljuk le, pépesre.
- Mehet bele a szódabikarbóna is.
- Keverjük össze.
- Már csak a lisztet kell alaposan összekeverni a többi hozzávalóval.
- Egy közepes tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
- Ebbe öntsük a masszát.
- Szórjuk meg a tetejét pákándióval, és a csokicseppekkel.
- Előmelegített 160 °C fokos sütőben 30-35 percig süssük készre.
- Szeletelve, kihűtve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 45 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adag édesburgonyás datolyás gluténmentes brownieban |
Energia | 15285 kJ / 3648 kcal | 1529 kJ / 365 kcal |
Zsír | 187,9 g | 18,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 28,9 g | 2,9 g |
Szénhidrát | 412,9 g | 41,4 g |
amelyből cukrok | 187,6 g | 18,8 g |
Rost | 17,4 g | 0,7 g |
Fehérje | 50,6 g | 5,1 g |
Só | 1,12 g | 1,12 g |
A gluténmentes édesburgonyás datolyás browni tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: agave szirup csoki csepp datolya édes édesburgonya étolaj gluténmentes brownie gyors It's us Naturbit Basic Mix pekándió reggeli rizsital só szódabikarbóna tojás uzsonna és tízórai