Gluténmentes édesburgonyás golyócskák
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes édesburgonyás golyócskákkal bővült.
Egy pofon egyszerű köretre vágytam, ami nem a megszokott rizs, sültkrumpli vagy tészta. Van itthon bőven édesburgonya, és It’s us Milkos liszt is. Mellé került só, bors és a golyócskák meghemperegtek szezámmagban. A szezámmag pirult íze, és a puha belső igazán finom ízt adott ennek a köretben. Nagyon sokszor fogom elkészíteni, mert igazi különlegesség, és villámgyorsan kész van.
Hozzávalók (10 db):
- 200 g párolt, megpucolt édesburgonya
- 100 g It’s us Mikló’s gluténmentes lisztkeverék
- 1,5 teáskanál só
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- 8-10 evőkanál szezámmag
- pici olaj (1-2) teáskanál kezünkre a könnyebb formázás miatt
Sütéshez:
- bő, forró olaj
A gluténmentes édesburgonyás golyócskák elkészítése:
- Az édesburgonyát héjastól mikrohullámú sütőben pároltam meg, 800 W-on 8 perc alatt.
- Ha kihűlt, gyorsan hámozzuk le, igen egyszerű lesz mert nagyon könnyedén lejön a héja.
- Villával nyomjuk össze a burgonyát, adjunk hozzá sót, és frissen őrölt borsot.
- Adjuk hozzá a kimért lisztet.
- Alaposan keverjük össze villával.
- Picit étolajozott kézzel érdemes dolgozni, a golyócskákat elkészíteni, hogy kevésbé tapadjon ránk a tészta.
- Forgassuk meg egyenként szezámmagban.
- Bő, forró olajban pár perc alatt süssük készre, minden oldalát.
- Illatán lehet érezni, amikor a szezámmagok kissé megpörkölődnek.
- Papírtörlőn itassuk le a felesleges olajat róluk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kevesebb, mint 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A mediterrán gluténmentes édesburgonyás golyócskák tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt bors édesburgonya gluténmentes golyók gluténmentes party snack gyors It's us gluténmentes termékek It's us Miklo's universal mix lisztkeverék lisztkeverék olaj reggeli só szezámmag uzsonna és tízórai vendégváró