Gluténmentes epres kockák – kölessel
Hozzávalók kb. 20×20 cm-es sütőtálhoz:
- 15 dkg köles
- 6 dl ALPRO kókuszital
- 1 csipet só
- 4 dkg vaj
- 3 evőkanál cukor vagy édesítőszer
- 10 dkg túró
- 2 db tojás
- 25 dkg eper
Elkészítés:
- A kölest hideg vízben többször átmossuk, majd a kókuszitallal és a csipetnyi sóval feltesszük főni egy lábasban.
- Ha sűrűre főtt, lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadjuk a cukrot (vagy tetszőleges édesítőszert) és a vajat és elkeverjük.
- Kicsit hűlni hagyjuk.
- Közben kicsumázzuk, megmossuk és feldaraboljuk az epret.
- A köleshez hozzáadjuk a tojásokat és a túrót és alaposan összekeverjük.
- A masszát sütőpapírral bélelt sütőtálba kanalazzuk, a tetejére rászórjuk (sűrűn) az eperdarabokat és 180 °C fokos sütőben 50-60 percig sütjük.
Elkészítési idő: 90 perc
A köles is egy kevésbé ismert gabonaféle, amely újból kezd népszerűvé válni az egészségtudatos fogyasztók körében.