Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes extra ropogós, szárított hagymás csirkemell szeletek

extra ropogós csirkemell recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes extra ropogós, szárított hagymás csirkemellel bővült.

Magam részéről kifejezetten szeretem a ropogós bundájú sült szeleteket. Most csirkemellet készítettem, airfryerben. A pácolástól nagyon kellemes ízű lett. A bundájába pedig kukoricapehely és sült, szárított hagyma is került. Salátával tálalva mennyei ételt kapunk akár ebédre is.

Hozzávalók (6 személy):

Húshoz:

Bundához:

  • 4 evőkanál It’s us rizsliszt
  • 3 egész tojás
  • 250 g gluténmentes kukoricapehely
  • 50 g szárított, sült vöröshagyma

A gluténmentes extra ropogós, szárított hagymás csirkemell szeletek elkészítése:

  • A csirkemellet szeleteljük fel.
  • Óvatosan klopfoljuk ki a szeleteket.
  • Egy mélyebb tálba öntsünk olívaolajat, forgassuk meg a melleket.
  • Szórjuk meg a Mester Család fűszersójával.
  • Hagyjuk állni, amíg a kukoricapelyhet össze nem törjük a markunkban.
  • A széttöredezett pehelyhez szórjuk a sült, szárított vöröshagymát is.
  • Jöhet a panírozás.
  • Vékony rétegben szórjuk meg a csirkemelleket a rizsliszttel.
  • Forgassuk bele a felvert tojásokba.
  • Ezután jöhet a ropogós bundába való mártogatás.
  • Aki igazán ropogós bundát szeretne, forgassa meg újra tojásban és a kukoricabundában.
  • Airfryerben 200 ºC-on, 16 perc alatt süssük készre.
  • Érdemes pici napraforgó olajat locsolni a sütőpapír aljára, és a hússzeletekre is.
  • Salátával tálalva a legfinomabb.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 45 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes extra ropogós, szárított hagymás csirkemell tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes extra ropogós csirkemell recept

gluténmentes extra ropogós csirkemell recept

Kategória: ,