Gluténmentes lekváros fánk recept
Tejmentes, gluténmentes fánk édesítőszerrel.
Hozzávalók: 10 db elkészítéséhez
- 25 dkg Zellei Tündi gluténmentes gluténmentes lisztkeverék
- 4 g GM porélesztő
- egy csipet só
- 50 g olvasztott margarin
- 1 db közepes méretű (M-es) tojás
- 1 db tojássárgája
- 2 evőkanál rumaroma vagy vanília aroma
- 1 – 1,2 dl víz
- 1,5 evőkanál édesítő (* 1:4)
- rizsliszt a nyújtáshoz
- étolaj a sütéshez
Elkészítés:
- Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk.
- 30 percet pihentetjük, majd rizslisztes lapon kinyújtjuk.
- Pohárral szaggatjuk, közepébe ujjunk segítségével mélyedést nyomunk
- Forró olajban kisütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 45-50 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 10 db. esetén 1 fánkban |
Energia | 1150 kcal / 4810 kJ | 115 kcal / 481 kJ |
Fehérje | 58,7 g | 5,9 g |
Zsír | 43,1 g | 4,3 g |
amelyből telített zsírsavak | 8,7 g | 0,9 g |
Szénhidrát | 123,7 g | 12,4 g |
amelyből cukrok | 0,6 g | 0,1 g |
Rost | 2,8 g | 0,3 g |
A gluténmentes lekváros fánk recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: édesítőszer élesztő fánk glutén és tejmentes lisztkeverék margarin rumaroma só tojás tojássárgája vanília aroma víz Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék