Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes fánkkal készült pohár desszert

desszert recept gluténmentesenIri mama receptválogatásunk egy gluténmentes fánkkal készült pohár desszerttel bővült.

Család valami édességet szeretett volna. Ricotta fánkot nagyon szeretjük, de most kicsit változtattam rajta. Ilyen finom desszertet nem mostanában készítettem.

Hozzávalók (6 nagy kehely):

Tésztához:

  • 250 ricotta sajt
  • 2 db M-es méretű tojás (100 g héja nélkül a súlya)
  • 35 g cukor 
  • csipet só 
  • 1 db narancs reszelt héja és leve 
  • 100 g Schär Mix IT univerzális lisztkeverék 
  • 100 g Doves farm self raising lisztkeverék 
  • 2 g sütőpor 
  • 5 g útifűmaghéj 
  • 130 g natúr joghurt 
  • 2 dl étolaj a sütéshez 

Krémhez:

  • 250 g mascarpone sajt 
  • 200 g tejszín 
  • pár csepp vanília aroma 
  • 7 g vaníliás cukor 
  • 500 g friss eper 

A gluténmentes fánkkal készült pohár desszert elkészítése:

  • Tésztához a ricottát, tojásokkal elkeverem.
  • Hozzáadom a cukrot, sót, narancs reszelt héját és levét, simára keverem.
  • Ezután a liszteket, sütőporral, útifűmaghéjjal dolgozom össze.
  • Végül a joghurttal közepesen lágy tésztát készítek.
  • Kicsi, mély serpenyőben olajat melegítek.
  • Két evőkanál segítségével, diónyi kis darabokat teszek az olajba.
  • Ne legyen forró, mert meg ég a tészta, belül nyers marad.
  • Ha jól dolgozunk maguktól fordulnak meg a fánkok.
  • Szép aranyszínűre sütöm.
  • Nem szívja magába az olajat.
  • Ebből a tésztából 35 db fánk készült.
  • Krémhez a mascarponet vanília aromát, vaníliás cukorral habosra keverem.
  • Beleteszem a tejszínt, könnyű habos krémet készítek.
  • Epret megmosom, kisebb, nagyobb darabokra vágom.
  • Ezután összeállítom a desszertet.
  • Nagy kelyhekbe előbb egy kanál krémet teszek, bele egy rétegben a kisült fánkokat.
  • Közé eper darabokat.
  • Újra krém, stb. míg a kehely megtelik.
  • Tetejét eperrel díszítettem.
  • Azonnal fogyasztható.
  • Ha ettetek finomat….hm.  Próbáljátok ki Ti is.

Jó étvágyat kívánok .

Előkészítési idő: 50-60 perc

Nehézségi szint: haladó

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes fánkkal készült pohár desszert tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes desszert recept

gluténmentes fánkkal készült pohár desszert

Kategória: , , , ,