Gluténmentes fehér kenyér – Sam Mills lisztkeverékből
Kipróbáltuk a Sam Mills gluténmentes fehér kenyér lisztkeveréket a gyakorlatban:
Hozzávalók kb. 550g-os gluténmentes fehér kenyérhez
- 1 doboz Sams Mills fehér kenyér gluténmentes lisztkeverék (400 g)
- kb 380 ml víz (a doboz hátoldalán 370 ml van írva, de nekünk szükségünk volt még egy picire)
- az élesztő benne van a csomagban, adták hozzá külön kis tasakban a gluténmentes lisztkeverék mellé
Elkészítés:
- A lisztet és élesztőt egy tálba tesszük, összekeverjük, majd hozzá adjuk a vizet.
- Jó alaposan összedolgozzuk, majd egy szilikon kenyérformába tesszük, hagyjuk kelni kb 40 percen keresztül.
- Majd 210 °C fokos sütőben megsütjük. (A dobozon 1 órás sütési időt írnak, de nekünk már 45 perc alatt megsült a gluténmentes fehér kenyerünk.)
Elkészítési idő: kb. 95 perc
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 1 óra
Tápanyagtartalom | 6 szeletre vágva 1 szeletben
(kb. 9 dkg) |
8 szeletre vágva 1 szeletben
(kb. 7 dkg) |
Energia | 693,5 kJ / 166,3 kcal | 522,1 kJ / 125,2 kcal |
Fehérje | 5,6 g | 4,2 g |
Zsír | 2,1g | 1,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,3 g | 1,0 g |
Szénhidrát | 30,2 g | 22,7 g |
amelyből cukrok | 1,1 g | 0,8 g |
Rost | 0,8 g | 0,6 g |
A gluténmentes fehér kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
Budapest legújabb gluténmentes pékségei:
Mindkét helyen van mód beülésre reggeli, tízórai, ebéd céljából!
- Recept címke: élesztő lisztkeverék Sams Mills gluténmentes lisztkeverék víz