Gluténmentes feta sajtos lepénykenyér Air fryerben sütve
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes feta sajtos kenyér Air fryerben sütve bővült.
Készítettem több féle módon sajttal péksüteményt, kenyeret. Most újabb formában, módon. Mint említettem, Air fryerben sült.
Hozzávalók (7 étkezés):
- 350g Schär mix B lisztkeverék
- 3g cukor
- 5g só
- 4g porélesztő
- 100g feta sajt
- 30g reszelt sajt
- 360g langyos víz
- 20g étolaj
Tetejére:
- 10 g olívaolaj
- friss petrezselyem zöld
A gluténmentes feta sajtos lepénykenyér Air fryerben sütve elkészítése:
- Tészta száraz hozzávalóit keverő tálba mérem, elkeverem.
- Itt adom hozzá a reszelt sajtot, morzsolt feta sajtot, újra elkeverem.
- Langyos vízzel összeállítom a tésztát.
- Végül az olajjal még átkeverem.
- Sütőpapírt vékonyan lekenem olajjal, ráteszem a tésztát, üst méretűre igazítom.
- Papírral együtt beemelem a sütőbe.
- Így kelesztem duplájára.
- Miután megkelt, 180 fokon 18 percig sütöm, kiemelem, megfordítom.
- Óvatosan visszateszem, 180 fokon még 7 percig tovább sütöm.
- Rácsra borítom, olívaolaj, petrezselym keverékével lekenem.
- Nagyon finom lett. Lehet fagyasztani is.
Jó étvágyat kívánok.
Elkészítési idő: 70-80 perc
Nehézségi szint: haladó
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes feta sajtos Air fryerben sütve tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: Air fryerben sütött cukor élesztő étolaj feta sajt gluténmentes kenyér gluténmentes lepénykenyér ivóvíz olívaolaj petrezselyem reszelt sajt Schär Mix B só