Gluténmentes filézett pulykacombos, zöldséges nyárs
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes filézett pulykacombos, zöldséges nyárssal bővült.
Nemrég vegán nyársat készítettem. Most itt volt az ideje egy húsos, de sok salátával fogyasztható nyársat sütöttem. Olíva olajos páccal kentem le, úgy sütöttem meg grillfunkción. Egyszerű elkészíteni, mutatós vendégvárós falatkák készülhetnek belőle ebédre vagy akár vacsorára is.
Hozzávalók:
Nyárshoz:
- 8 db hosszú fa nyárspálcika
Grilldarabkákhoz:
- 450 g filézett, apró kockákra vágott pulykacomb
- 250 g sárgarépa
- 200 g pucolt zeller
- 6 szem apró csiperkegomba (120 g)
- 1 nagy fej lilahagyma
Mártáshoz:
- 100 ml extraszűz olíva olaj
- 1 teáskanál Mester Család szárított kakukkfű
- 1 teáskanál Mester Család fokhagymagranulátum
- 1 teáskanál só
- frissen őrölt bors
A gluténmentes filézett pulykacombos, zöldséges nyárs elkészítése:
- A fa nyárspálcikákat egy magas, vízzel teli pohárba áztassuk be, hogy a sülés közben ne gyulladjon ki!
- Pucoljuk meg a lila hagymát.
- Pucoljuk meg a sárgarépát, zellert is.
- Mossuk meg a gombát.
- Vágjuk fel körülbelül egyforma nagyságú kockákra a zöldségeket, a gombát is.
- Ezek a kockák közelítőleg akkorák legyenek, mint a pulykacomb darabok.
- Készítsük elő a grillezéshez szükséges pácot.
- Olíva olajjal keverjük össze a fűszereket.
- A vízzel átitatódott nyárspálcikákra szórjuk fel egyenként a pulykacomb darabokat, jöhet mellé a répa, zeller, gomba és a hagyma is.
- Ismételjük meg addig, amíg van pálcikánk és alapanyagunk.
- Ekkor egy szilikon ecset segítségével kenjük le a nyárson lévő alapanyagok egyik oldalát.
- Előmelegített, 190 °C fokos sütőben, grill funkcióra tegyük be a nyársakat.
- Én ezt úgy oldottam meg, hogy egy tepsibe tettem a sütőrácsot, erre pedig a nyársakat.
- Tepsistől tettem be a sütőbe.
- Kb. 25 perc alatt meg is sül.
- Időközben többször fordítottam át, és közben mindig lekentem a bekevert grill mártással.
- Még langyosan, majdnem forrón tálalva a legfinomabb!
- Most édesköményes-narancsos salátával tálaltam.
Jó étvágyat!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kb. 45 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes filézett pulykacombos, zöldséges nyárs tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.