Gluténmentes forma kenyér barna lisztből
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes forma kenyérrel bővült.
Nagyon jó kis párost alkotott ez a két féle gluténmentes lisztkeverék. Természetesen lehet csak egyféle liszttel is készíteni.
Hozzávalók (14 szelet):
- 200 g Glutenix barna kenyér lisztkeverék
- 200 g It’s us Miklós univerzális lisztkeverék
- 8 g só
- 5 g psyllium rost útifűmaghéj
- 2 g xantán (elhagyható)
- 5 g porélesztő
- 400 g langyos víz
- 20 g étolaj
A gluténmentes forma kenyér barna lisztből elkészítése:
- Minden száraz hozzávalót tálba mérem, összekeverem.
- Langyos víz felével összeállítom a tésztát, majd a többi vizet hozzáadva, dagasztógéppel jól kidolgozom.
- Végül az olajjal átkeverem. Akkor jó ha kicsit lágyabb tésztát kapunk.
- Sütőpapírral bélelt formában teszem, tetejét olajjal lekenem.
- Langyos helyen duplájára kelesztem.
- Ez 45 percig tartott. Miután megkelt, 180 °C fokos sütőben légkeveréssel, 30 percig sütöm.
- Kiemelem papírral együtt, rácsra teszem így sütöm még 15 percig.
- Langyosra hűtöm, szeletelem. Kívül ropogós, pattogó a héja, belül puha.
- Kellemesen csalódtam a végeredményben.
- Nagyon finom lett.
Jó étvágyat kívánok .
Elkészítési idő: 95-100 perc
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes forma kenyér barna lisztből tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: élesztő étolaj Glutenix gluténmentes kenyér Hunorganic Kft. gluténmentes termékek It's us gluténmentes termékek It's us Miklo's universal mix lisztkeverék ivóvíz kenyérsütő lisztkeverék psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli só uzsonna és tízórai xantán