Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes fügés baconös őszi pite

őszi pite recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes fügés baconös őszi pitével bővült.

Füge? Bármikor, bárhogy, bármilyen formában. a füge édes ízéhez kiválóan illik a bacon ropogóssága és sós íze. Egyszerűen leírhatatlanul illenek egymáshoz, amit a vendégeinken kívül az ízlelő bimbóink is megköszönnek. Próbáljátok ki, izgalmas ízeket kaptok végeredményként.

Hozzávalók (12 szelet):

Pite tésztához:

  • 130 g It’s us Miklos univerzál plus prebiotikus gluténmentes lisztkeverék
  • 90 g It’s us Miklos bread mix, fehér kenyér lisztkeverék
  • 120 g hideg Vénusz sütőmargarin
  • 1 db L méretű tojássárgája
  • 4-5 evőkanál jéghideg (hűtőszekrényben hűtött) víz
  • 1 evőkanál porcukor
  • csipet só
  • Töltelék:
  • 200 ml Rama Cream növényi habkrém
  • 1 db L méretű tojássárgája
  • 120 g cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • csipet só

Füge:

  • 6-8 db közepes méretű füge

Baconös-pekándiós ropogós réteg:

Lekenéshez:

  • 1 db S méretű tojás

A gluténmentes fügés baconös őszi pite elkészítése:

  • Egy nagyobb tálba szitáljuk bele a két féle kimért lisztet.
  • Vágjuk kisebb kockákra a hideg margarint.
  • Üssük bele a sárgáját.
  • Mehet bele a porcukor és a csipet só is.
  • Mérjük bele a jéghideg lisztet is.
  • Kezdjük el gyors mozdulatokkal összegyúrni. (gumikesztyűt használtam hozzá)
  • Ha készen vagyunk, és jól összeállt a rugalmas tészta, csomagoljuk be frissentartó fóliába, tegyük be a hűtőszekrénybe legalább 20 percre.
  • Süssük készre a bacon szeleteket, airfryerben a megfelelő program használatával.
  • A pár szem pekándiót forró, olajmentes serpenyőben pirítsuk meg kicsit.
  • Vegyük is ki a pekándiót, ha már finoman illatozik a forró serpenyőből.
  • Mossuk meg a fügéket, és negyedekre vágjuk fel.
  • Pihentetés után vegyük elő a tésztát.
  • Lisztezett felületen nyújtsuk ki.
  • Majd a sodrófa segítségével tekerjük fel, és görgessük rá a pite formára.
  • Maradék, kilógó tésztát gyúrjuk össze és újra nyújtsuk ki.
  • Most több kisebb méretű dupla falevél mintázóval szúrtam ki a tésztát.
  • A pite aljába öntsük bele a tojásos, cukros növényi habot.
  • Tegyük a negyedelt fügedarabokat a pitébe.
  • Ha szeretnénk szépen dekorálni, érdemes egy nagyobb fügét ketté vágva középre helyezni.
  • A kiszúrt dupla leveleket helyezzük szépen körbe a pite szélére.
  • Felvert tojással vékonyan kenjük le a „faleveleket”.
  • Előmelegített 170 C-os sütőben kb. 35 perc alatt süssük készre.
  • A bacon szeleteket és a pekándiót daráljuk le.
  • Ha kivettük a pitét a sütőből, és kissé kihűlt, szórjuk meg a pite közepét baconös-pekános morzsával.
  • Kihűlve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Elkészítés: könnyű

Elkészítési idő: kb. 1,5 óra

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes fügés baconös őszi pite tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes őszi pite recept

gluténmentes őszi pite recept

Kategória: , ,