Gluténmentes gesztenyés-diós keksz
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes gesztenyés-diós keksszel bővült.
Eljött az ősz vége, közeleg a tél. Ilyenkor érdemes felhasználnunk a diót, gesztenyét is. Most ezekből finom gluténmentes kekszet készítettem. Érdemes betenni a gyerekek tízórais dobozába, vagy a mi kis nassolós dobozunkba. Időnként rájárva. Persze csak időnként… ha meg bírjuk állni ezt.
Hozzávalók (20 db):
- 100 g Ráma margarin, puhán
- 80 g eritrit
- 1 tojás
- ¼ teáskanál só
- 220 g fagyasztott gesztenyepüré, kiolvasztva (most Lidl-is)
- 200 g It’s us Miklo’s univerzális lisztkeverék
- 100 g durvára vágott, és megpirított dió
A gluténmentes gesztenyés-diós keksz elkészítése:
- A Ramat az eritrittel, a tojással és a sóval kézi mixer habverőjével világosra és habosra verjük.
- Keverjük bele a gesztenyepürét, de ezt már csak egy evőkanál segítségével.
- Keverjük bele a Miklos univerzális lisztet.
- A diót egy forró serpenyőben pillanatok alatt pirítsuk meg.
- Akkor már jó, amikor elkezd illatozni a dió.
- A dió egy részét ledaráltam, másik részét csak nagyjából összetörtem, így adtam a keksz tésztához.
- Gyorsan keverjük össze az egészet.
- Formázzunk kb. 20 golyót, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, kissé lapítsuk el.
- Előmelegített 200 °C fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
- Kihűlve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 40 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes gesztenyés-diós keksz tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: dió édesítőszer eritrit gesztenyemassza glutén és tejmentes gluténmentes keksz gyors Hunorganic Kft. gluténmentes termékek It's us gluténmentes termékek It's us Miklo's universal mix lisztkeverék margarin reggeli só tojás uzsonna és tízórai