Gluténmentes gesztenyés kiflik édesítőszerrel
Kitűnő választás reggelire, vacsorához a rostdús gluténmentes gesztenyés kifli. Kenhetünk rá vajat, lekvárt vagy akár mártogathatjuk is forró italunkba
Hozzávalók 3 nagy vagy 6 kisebb kifli készítéséhez
- 100 g natúr gesztenyemassza
- 100 g barna rizsliszt
- 25 g rizsliszt
- 6 g gluténmentes sütőpor
- 30 g édesítőszer *(1:4)
- 30 g bambuszrostliszt
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- és annyi folyadék amennyi a jó gyúrhatósághoz szükséges
* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejével egyenértékű
Elkészítés:
- Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, majd 15 percen keresztül állni hagyjuk.
- Pihentetés után rizsliszttel meglisztezett lapon még egyszer átgyúrjuk, majd kinyújtjuk a tésztát.
- Háromszög alakúakra vagdossuk a tésztát, majd feltekerjük kifli formájúra őket.
- Lekenjük felvert tojással és a tetejét meghintjük édesítőszerrel majd 180 ˚C fokon kb. 15 – 20 percig sütjük.
Nehézségi szint: haladó.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
TIPP: önmagában fogyasztva ez a gesztenyés kifli IR diétába is beilleszthető. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, és magas a rosttartalma.
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 db kifliben 6 kisebb készítésekor |
1 db kifliben 3 nagyobb készítésekor |
Energia | 745 kcal / 3114 kJ | 124 kcal / 519 kJ | 248 kcal / 1037 kJ |
Fehérje | 21,3 g | 3,6 g | 7,1 g |
Zsír | 13,6 g | 2,3 g | 4,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 3,8 g | 0,6 g | 1,3 g |
Szénhidrát | 129,6 g | 21,6 g | 43,2 g |
amelyből cukrok | 1,1 g | 0,2 g | 0,4 g |
Rost | 29,5 g | 4,9 g | 9,8 g |
A gluténmentes gesztenyés kifli recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bambuszrostliszt barna rizsliszt édesítőszer gesztenyemassza glutén és tejmentes IR barát GM receptek kifli rizsliszt sütőpor tojás uzsonna és tízórai