Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes gombás pulykamelles ragu, édesburgonyás gnocchival

ragu recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes gombás pulykamelles ragu bővült.

Ki ne szeretné a tarka ételeket? Ez az édesburgonyás gnocchi gyönyörű sárga színe remekül passzul a gombás, kaliforniai paprikás raguval. Ne feledkezzünk meg a zöld színről sem, így a tetejére mindenképp szórjunk friss petrezselyemlevelet. Növényi tejföllel a legfinomabb ez a ragu.

Hozzávalók (5-6 adag):

  • 450 g pulykamellfilé
  • 30 g sós, füstölt szalonna
  • 3 evőkanál napraforgó étolaj
  • 180 g lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 500 g csiperkegomba
  • 150 g piros kaliforniai paprika
  • 150 g érett paradicsom
  • 250 g All in Vegaföl
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • 2-3 evőkanál Vegeta
  • 1 dl víz
  • 2 evőkanál It’s us Naturbit rizsliszt

Tészta:

  • 500 g All-in Gyorsfagyasztott Édesburgonya gnocchi
  • forrásban lévő bő víz
  • csipet só

A gluténmentes gombás pulykamelles ragu elkészítése:

  • A szalonnát vágjuk kockára.
  • Kezdjük el pirítani.
  • Közben vágjuk fel vékony csíkokra a lilahagymát.
  • Pucoljuk meg a fokhagymát, vágjuk ketté.
  • Ha kisült a szalonna zsírja, adjuk hozzá a napraforgó étolajat.
  • Öntsük bele a hagymákat.
  • Pirítsuk üvegesedésig.
  • Amíg puhulnak a hagymák, a pulykamellett vágjuk vékonyabb kockákra.
  • Adjuk hozzá a hagymához, pirítsuk le.
  • Közben a megmosott gombát vágjuk 4 egyenlő részre.
  • Amikor megpirult, kifehéredett a hús, adjuk hozzá a gombát.
  • A gomba kellő vizet fog ereszteni, a hús pedig meg fog puhulni.
  • Vágjuk fel kockákra a kaliforniai paprikát és a paradicsomot.
  • Amikor a gomba elfőtte a levét, mehet hozzá a paradicsom és a paprika is.
  • Mindkettőt puhulásig főzzük.
  • Öntsük bele a Vegafölt.
  • Főzzük össze a sóval, borssal.
  • Közben keverjük össze a vizet a rizsliszttel.
  • Öntsük hozzá, és forraljuk, sűrítsük össze.
  • Közben tegyünk oda nagy adag vizet, egy csipet sóval.
  • Főzzük készre a gnocchit.
  • Együtt tálaljuk, friss petrezselyemmel.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 40 perc

Tápanyagtartalom az egészben 5 adagból 1 adag
gluténmentes gombás pulykamelles raguban,
édesburgonyás gnocchival
5 adagból 1 adag
gluténmentes gombás pulykamelles raguban,
édesburgonyás gnocchival
Energia 13865 kJ /3302 kcal 2767 kJ / 660 kcal 2305 kJ / 550 kcal
Zsír 176,5 g 35,3 g 29,4 g
  amelyből telített zsírsavak 87,3 g 17,5 g 14,6 g
Szénhidrát 260,2 g 52,0 g 43,4 g
  amelyből cukrok 60,7 g 12,1 g 10,1 g
Rost 33,3 g 6,7 g 5,6 g
Fehérje 144,8 g 29,0 g 24,1 g
11,57 g 2,31 g 1,93 g

A gluténmentes gombás pulykamelles ragu tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes ragu recept

gluténmentes gombás pulykamelles ragu, édesburgonyás gnocchival

Kategória: , , ,