Gluténmentes guacamole, azaz Avokádókrém, ahogy Kolos készíti
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes guacamole recepttel bővült.
Ti tudtátok, hogy a Guacamole eredetileg azték eredetű finomság? Ma már nem csak a mexikói konyha mindennapos fogása, de szerte a világon ízletes és közkedvelt csemege lett. Különféle recepteket használunk, ki így, ki úgy készíti. Én most a mexikói változatát készítem el, picit magyarosítva.
Hozzávalók (8 főre):
- 450 g érett avokádó lepucolt húsa
- 150 g lilahagyma
- 150 g érett paradicsom
- 1 db jalapeno paprika
- ízlés szerint friss koriangerlevél
- ¾ lime
- ízlés szerint pár csipet só
- ízlés szerint frissen őrölt bors
A gluténmentes guacamole elkészítése:
- Minden hozzávalót mossunk meg.
- Az avokádót már lepucolva számítottam, adtam meg.
- Aki nem szereti annyira a csípőst chili ízt, az mindenképp vágja ki a jalapeno paprika ereit.
- Vágjuk apró kockára a paprikát.
- Ugyan így várjuk össze a lilahagymát is.
- A paradicsommal is ugyan így járjunk el.
- A korianderlevelet vágjuk össze apróra.
- A limeot vágjuk négy egyforma részre, majd egy-egy cikket 3-4 részben vágjuk be a lime húsába.
- Egy mozsártörőbe tegyünk egy adagot minden hozzávalóból: avokádó, paradicsom, jalapeno és hagyma.
- Alaposan törjük, morzsoljuk össze.
- Addig krémesítsük az egészet, amíg a hozzávalók kb. 90%-át fel nem használtuk és az összes avokádót.
- Ekkor fűszerezzük be.
- Adjunk hozzá sót, frissen őrölt borsot.
- Facsarjuk hozzá a lime levét.
- Alaposan keverjük össze.
- Szükség esetén még ízesíthetjük.
- Majd a maradék paprikát, paradicsomot, hagymát, aprított koriandert szórjuk bele.
- Forgassuk össze.
- Frissen sütött, ropogós, mentes tortillachipsszel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes guacamole tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt avokádó bors gyors koriander lila hagyma lime paprika paradicsom só