Gluténmentes gyors kenyér lepény
Iri mama egy gluténmentes gyors kenyér lepényyel bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Ha elfogyott a kenyér féle, gyorsan kell valamit készíteni, itt a tökéletes lehetőség. Tojásmentes, élesztőmentes, gluténmentes.
Hozzávalók (4 db):
- 130 g Doves Farm self raising liszt
- csipet só
- 25 g joghurt vagy növényi alternatíva
- 70 g langyos víz
- 10 g olívaolaj
A gluténmentes gyors kenyér lepény elkészítése:
- Előbb a száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
- Hozzámérem a joghurtot, vizet, kanállal összekeverem.
- Végül az olajjal átkeverem.
- Nagyon lágy tésztát kapunk, de nem baj.
- Letakarva 15 percig pihentetem.
- Liszttel szórt gyúrólapon picit szétlapítom, nyomkodom.
- Száraz serpenyőt előmelegítem, ecsettel pici olajat kenek rá, erre a lepényt.
- Mivel nagyon lágy a tészta, egy kanál hátuljával gyorsan szétnyomogatom 10-15 cm átmérőjű körré.
- Közepes hőfokon 1-2 percig sütöm, majd két spatulával megfordítom.
- Másik felét is készre sütöm.
- Gyorsan sül, vigyázzatok nehogy leégjen.
- Többit is így készítem.
- Bármihez, bármivel fogyasztható.
Jó étvágyat kívánok .
Elkészítési idő: 20 perc + pihentetés
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes gyors kenyér lepény tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt Doves farm lisztkeverék gyors ivóvíz joghurt növényi joghurtalternatíva olívaolaj reggeli só uzsonna és tízórai