Gluténmentes gyümölcskenyér
Karácsonyi időszak közkedvelt péksüteménye a gyümölcskenyér. Elkészítettük gluténmentes változatban.
- 3 db közepes méretű (M-es) tojás
- 60 g rizs főzőkrém („rizstejszín”)
- 5 g gluténmentes sütőpor
- 2 evőkanál édesítő (1:4)
- 7 dkg barna rizsliszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 10 – 15 dkg mazsola vagy más aszalt gyümölcs
- ízlés szerint gluténmentes étcsokoládé darabok
Elkészítés:
- A tojást kikeverjük a rizs főzőkrémmel
- Hozzáadjuk a liszteket, édesítőt, sütőport és alaposan kikeverjük.
- Végül beleforgatjuk az aszalt gyümölcsöket és a csoki darabokat.
- Szilikon kenyérformába tesszük.
- 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: 50 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 10 szelet esetén 1 szeletben |
Energia | 1545 kcal /6489 kJ | 154 kcal / 649 kJ |
Fehérje | 33,0 g | 3,3 g |
Zsír | 45,4 g | 4,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 20,0 g | 2,0 g |
Szénhidrát | 240,9 g | 24,1 g |
amelyből cukrok | 87,9 g | 8,8 g |
Rost | 9,9 g | 1,0 g |
A gluténmentes gyümölcskenyér tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, weboldalunk dietetikusa végezte el.
- Recept címke: barna rizsliszt édesítőszer glutén és tejmentes gluténmentes étcsokoládé gyümölcskenyér receptek karácsonyi GM receptek kukoricaliszt mazsola rizs főzőkrém sütőpor tojás