Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes gyümölcskenyér

Karácsonyi időszak közkedvelt péksüteménye a gyümölcskenyér. Elkészítettük gluténmentes változatban.

gluténmentes gyümölcskenyér receptHozzávalók: 10 szelet

  • 3 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 60 g rizs főzőkrém („rizstejszín”)
  • 5 g gluténmentes sütőpor
  • 2 evőkanál édesítő (1:4)
  • 7 dkg barna rizsliszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 10 – 15 dkg mazsola vagy más aszalt gyümölcs
  • ízlés szerint gluténmentes étcsokoládé darabok

Elkészítés:

  • A tojást kikeverjük a rizs főzőkrémmel
  • Hozzáadjuk a liszteket, édesítőt, sütőport és alaposan kikeverjük.
  • Végül beleforgatjuk az aszalt gyümölcsöket és a csoki darabokat.
  • Szilikon kenyérformába tesszük.
  • 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: könnyű

Elkészítési idő: 50 perc

Tápanyagtartalom az egészben 10 szelet esetén
1 szeletben
Energia 1545 kcal /6489 kJ 154 kcal / 649 kJ
Fehérje 33,0 g 3,3 g
Zsír 45,4 g 4,5 g
  amelyből telített zsírsavak 20,0 g 2,0 g
Szénhidrát 240,9 g 24,1 g
  amelyből cukrok 87,9 g 8,8 g
Rost 9,9 g 1,0 g

A gluténmentes gyümölcskenyér tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, weboldalunk dietetikusa végezte el.

gluténmentes gyümölcskenyér recept

gluténmentes gyümölcskenyér recept

Kategória: , , , ,