Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes hajdinakása – tejmentes reggeli ötlet

hajdinakása gluténmentesen recept

Nincs jobb így nyáron, egy könnyen elkészíthető tartalmas reggelinél. Kása rajongók figyelmébe ajánlanánk mostani receptünket.

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 5 dkg natúr, glutén és tejmentes hajdinakása
  • 2 dl növényi ital (növényi „tej”)
  • ízlés szerint édesítő
  • fahéj

Díszítés:

  • 0,5 db alma felkockázva
  • glutén és laktózmentes csokoládé
  • 9 szem mandula

A gluténmentes hajdinakása elkészítése:

  • A kását egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fahéjat és az édesítőt, elkeverjük. Majd hozzáadjuk a növényi tejet, jól összekeverjük.
  • Csokival, és felkockázott almával, vagy ízlés szerint díszítjük.

Elkészítési idő: 10 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom

az egészben

1 adagban csokival és almával díszítve

Energia

2201 kJ / 524 kcal

1101 kJ / 262 kcal

Zsír

19,1 g

9,6 g

  amelyből telített zsírsavak

7,3 g

3,6 g

Szénhidrát

74,8 g

3,7 g

  amelyből cukrok

22,2 g

11,1 g

Rost

2,0 g

1,0 g

Fehérje

9,7 g

4,9 g

0,19 g

0,10 g

A gluténmentes hajdinakása recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes hajdinakása recept

gluténmentes hajdinakása

Kategória: , , ,