Gluténmentes halrudacskák – 30 perc alatt
Általában a gyerekek nem szeretik a halételeket, kivétel persze glutén kapitány panírozott halrudacskái. Ez egy alternatív, gluténmentes halrúdacsák receptet, gyorsan elkészíthető, akár tejmentes változatban is.
- 3 doboz (80 g/1 db.) növényi olajban eltett tonhalkonzerv
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 20 g útifű maghéj
- 10 dkg növényi sajt-alternatíva (vagy reszelt trappista sajt)
- só
- szárított metélőhagyma
- petrezselyem
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A tonhalat a dobozból kivéve jól kinyomkodjuk (kinyomkodott olajat nem használjuk fel)
- Az összes alapanyaggal együtt jó alaposan összedolgozzuk
- 5-10 percig hagyjuk állni.
- Rudakat formázunk belőle és forró olajban kisütjük.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 30 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 4 db. esetén 1 halrúdban |
Energia | 1026 kcal / 4288 kJ | 257 kcal / 1074 kJ |
Fehérje | 68,4 g | 17,1 g |
Zsír | 70,7 g | 17,7 g |
amelyből telített zsírsavak | 39,1 g | 9,8 g |
Szénhidrát | 21,4 g | 5,4 g |
amelyből cukrok | 0,2 g | 0 g |
Rost | 14,6 g | 3,7 g |
A gluténmentes halrudacskák recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt étolaj glutén és tejmentes halételek növényi sajt-alternatíva petrezselyem psyllium rost (útifűmaghéj) sajt snidling só tojás tonhal konzerv