Gluténmentes hot dog
Igazi street food finomság a hot-dog, sokan nagyon kedvelik. Viszont ezt otthon is simán el lehet készíteni. Nem kell hozzá más, mint egy csuda finom hot dog kifli, és már tölthetjük is meg. Receptünk tejmentes, így laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások is beépíthetik a gluténmentes diétás étrendjükbe.
Hozzávalók: 8 db
- 45 dkg Mester család gluténmentes házi kenyérlisztkeverék
- 1 csomag gluténmentes porélesztő
- 2 kávéskanál étkezési só
- 5 dkg margarin
- 4,2 dl növényi ital („növényi tej”, pl.:rizsital)
- 1 evőkanál étolaj
- olaj a kenéshez
A gluténmentes hot dog elkészítés:
- A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzádolgozzuk a margarint, végül a növényi tejet.
- Végül pedig beledolgozzuk az olajat, addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik a tál falától.
- 8 részre osztjuk, sütőpapíros tepsire hot – dog kiflit formázunk, vékonyan olajozzuk.
- 50 ºC fokos sütőben kb. 45 percig kelesztjük, majd 180 ºC fokon 45 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: haladó
Elkészítési idő: 100 perc
Tápanyagtartalom |
az egészben |
1 db. hot dog kifliben |
Energia |
8996 kJ / 2142 kcal |
1121 kJ / 267 kcal |
Zsír |
53,1 g |
6,6 g |
amelyből telített zsírsavak |
16,6 g |
2,1 g |
Szénhidrát |
397,9 g |
49,7 g |
amelyből cukrok |
31,9 g |
4,0 g |
Rost |
31,5 g |
3,9 g |
Fehérje |
4,2 g |
0,5 g |
Só |
6,98 g |
0,87 g |
A gluténmentes hot dog recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: élesztő étolaj glutén és tejmentes hot dog margarin Mester Család gluténmentes kenyérliszt rizsital só street food