Gluténmentes jugó krémes
Hozzávalók az előző oldalon:
A gluténmentes Jugó krémes elkészítése:
- lépés a gluténmentes tészta elkészítése:
- Keverő tálba mérem az összes száraz hozzávalókat, elkeverem.
- Másik tálba az olajat, tejszínt, joghurtot, tojások sárgáját, egyneműre dolgozom.
- Ezután ráöntöm az elkevert száraz hozzávalókra, összegyúrom a tésztát. Nagyon jó állagú, puha, rugalmas tészta legyen.
- Elfelezem, kinyújtom, sütőpapírral bélelt 24 x 24cm tepsibe igazítom az egyik lapot. Nekem 2 egyforma tepsim van, így a másik lapot is kinyújtom, belehelyezem.
- 180 °C fokos sütőben, légkeveréssel 15 percig sütöm. Közben elkészítem a tölteléket.
- lépés :
- Tojások sárgáját, cukorral habosra keverem.
- Tojások fehérjét + a kettő megmaradt fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem.
- Késes aprítóban ledarálom a diót és az egy tábla csokit.
- Tojáshoz adom a csokis, darált diót, sütőport, simára keverem.
- Végül a fehérje habot több részletben óvatosan beleforgatom.
- Közben kisült az első lap, félreteszem hűlni.
- A nyers tésztára simítom a diós tölteléket és 180 °C fokon, légkeveréssel 15 percig sütöm. Nem kell több idő neki, közben a míg sül, elkészítem a krémet.
- lépés.
- Mester család vaníliás pudingport, cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, egy kevés tejjel csomómentesre keverem, majd felöntöm a többi tejjel, sűrűre főzöm majd lehűtöm.
- Amíg hül felverem a tejszínt habbá.
- Közben kisült a diós lap is. Itt meg kell várni hogy minden teljesen kihűljön!
- Ezután egy tálcára teszem a diós lapot.
- A hideg pudinghoz keverem a fele tejszínhabot, kézzel,lazán rásimítom a diós tésztára.
- Erre egyenletesen a tejszínhab másik felét, befedem az első kisütött lappal. Ez lesz a teteje a sütinek.
- Díszítéshez porcukorral szórom.
Jóétvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 60-80 perc
Nehézségi szint: haladó
| Tápanyagtartalom | az egészben | 16 szeletre vágva 1 db. Jugó krémesben |
18 szeletre vágva 1 db. Jugó krémesben |
| Energia | 28915 kJ / 6901 kcal | 1807 kJ / 431 kcal | 1606 kJ / 383 kcal |
| Zsír | 424,6 g | 26,5 g | 23,6 g |
| amelyből telített zsírsavak | 158,1 g | 9,9 g | 8,8 g |
| Szénhidrát | 597,1 g | 37,3 g | 33,2 g |
| amelyből cukrok | 275,1 g | 17,2 g | 15,3 g |
| Rost | 43,9 g | 2,7 g | 2,4 g |
| Fehérje | 123,0 g | 7,7 g | 6,8 g |
| Só | 3,98 g | 0,25 g | 0,22 g |
A gluténmentes Jugó krémes recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
A cikk több oldalas: 1 2
- Recept címke: cukor dió étolaj glutén- és élesztőmentes gluténmentes étcsokoládé guarliszt joghurt krémes receptek lisztkeverék Mester Család gluténmentes süteményliszt Mester lisztkeverékek psyllium rost (útifűmaghéj) só sütőpor tej tejszín tojás vaníliás cukor










Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...
Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...
Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...
Gluténmentes cukkinis tócsni
Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival... 

