Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes jugó krémes

Hozzávalók az előző oldalon:

A gluténmentes Jugó krémes elkészítése:

  1. lépés a gluténmentes tészta elkészítése:
    • Keverő tálba mérem az összes száraz hozzávalókat, elkeverem.
    • Másik tálba az olajat, tejszínt, joghurtot, tojások sárgáját, egyneműre dolgozom.
    • Ezután ráöntöm az elkevert száraz hozzávalókra, összegyúrom a tésztát. Nagyon jó állagú, puha, rugalmas tészta legyen.
    • Elfelezem, kinyújtom, sütőpapírral bélelt 24 x 24cm tepsibe igazítom az egyik lapot. Nekem 2 egyforma tepsim van, így a másik lapot is kinyújtom, belehelyezem.
    • 180 °C fokos sütőben, légkeveréssel 15 percig sütöm. Közben elkészítem a tölteléket.   
  2. lépés :
    • Tojások sárgáját, cukorral habosra keverem.
    • Tojások fehérjét + a kettő megmaradt fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem.
    • Késes aprítóban ledarálom a diót és az egy tábla csokit.
    • Tojáshoz adom a csokis, darált diót, sütőport, simára keverem.
    • Végül a fehérje habot több részletben óvatosan beleforgatom.
    • Közben kisült az első lap, félreteszem hűlni.
    • A nyers tésztára simítom a diós tölteléket és 180 °C fokon, légkeveréssel 15 percig sütöm. Nem kell több idő neki, közben a míg sül, elkészítem a krémet.
  3. lépés.
    • Mester család vaníliás pudingport, cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, egy kevés tejjel csomómentesre keverem, majd felöntöm a többi tejjel, sűrűre főzöm majd lehűtöm.
    • Amíg hül felverem a tejszínt habbá.
    • Közben kisült a diós lap is. Itt meg kell várni hogy minden teljesen kihűljön!
    • Ezután egy tálcára teszem a diós lapot.
    • A hideg pudinghoz keverem a fele tejszínhabot, kézzel,lazán rásimítom a diós tésztára.
    • Erre egyenletesen a tejszínhab másik felét, befedem az első kisütött lappal. Ez lesz a teteje a sütinek.
    • Díszítéshez porcukorral szórom.

Jóétvágyat kívánok!

Elkészítési idő: 60-80 perc

Nehézségi szint: haladó

Tápanyagtartalom az egészben 16 szeletre vágva
1 db. Jugó krémesben
18 szeletre vágva
1 db. Jugó krémesben
Energia 28915 kJ / 6901 kcal 1807 kJ / 431 kcal 1606 kJ / 383 kcal
Zsír 424,6 g 26,5 g 23,6 g
  amelyből telített zsírsavak 158,1 g 9,9 g 8,8 g
Szénhidrát 597,1 g 37,3 g 33,2 g
  amelyből cukrok 275,1 g 17,2 g 15,3 g
Rost 43,9 g 2,7 g 2,4 g
Fehérje 123,0 g 7,7 g 6,8 g
3,98 g 0,25 g 0,22 g

A gluténmentes Jugó krémes recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Jugó krémes gluténmentesen elkészítve.

Jugó krémes gluténmentesen elkészítve.

 

Kategória: , , ,