Gluténmentes jugó krémes
Hozzávalók az előző oldalon:
A gluténmentes Jugó krémes elkészítése:
- lépés a gluténmentes tészta elkészítése:
- Keverő tálba mérem az összes száraz hozzávalókat, elkeverem.
- Másik tálba az olajat, tejszínt, joghurtot, tojások sárgáját, egyneműre dolgozom.
- Ezután ráöntöm az elkevert száraz hozzávalókra, összegyúrom a tésztát. Nagyon jó állagú, puha, rugalmas tészta legyen.
- Elfelezem, kinyújtom, sütőpapírral bélelt 24 x 24cm tepsibe igazítom az egyik lapot. Nekem 2 egyforma tepsim van, így a másik lapot is kinyújtom, belehelyezem.
- 180 °C fokos sütőben, légkeveréssel 15 percig sütöm. Közben elkészítem a tölteléket.
- lépés :
- Tojások sárgáját, cukorral habosra keverem.
- Tojások fehérjét + a kettő megmaradt fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem.
- Késes aprítóban ledarálom a diót és az egy tábla csokit.
- Tojáshoz adom a csokis, darált diót, sütőport, simára keverem.
- Végül a fehérje habot több részletben óvatosan beleforgatom.
- Közben kisült az első lap, félreteszem hűlni.
- A nyers tésztára simítom a diós tölteléket és 180 °C fokon, légkeveréssel 15 percig sütöm. Nem kell több idő neki, közben a míg sül, elkészítem a krémet.
- lépés.
- Mester család vaníliás pudingport, cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, egy kevés tejjel csomómentesre keverem, majd felöntöm a többi tejjel, sűrűre főzöm majd lehűtöm.
- Amíg hül felverem a tejszínt habbá.
- Közben kisült a diós lap is. Itt meg kell várni hogy minden teljesen kihűljön!
- Ezután egy tálcára teszem a diós lapot.
- A hideg pudinghoz keverem a fele tejszínhabot, kézzel,lazán rásimítom a diós tésztára.
- Erre egyenletesen a tejszínhab másik felét, befedem az első kisütött lappal. Ez lesz a teteje a sütinek.
- Díszítéshez porcukorral szórom.
Jóétvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 60-80 perc
Nehézségi szint: haladó
Tápanyagtartalom | az egészben | 16 szeletre vágva 1 db. Jugó krémesben |
18 szeletre vágva 1 db. Jugó krémesben |
Energia | 28915 kJ / 6901 kcal | 1807 kJ / 431 kcal | 1606 kJ / 383 kcal |
Zsír | 424,6 g | 26,5 g | 23,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 158,1 g | 9,9 g | 8,8 g |
Szénhidrát | 597,1 g | 37,3 g | 33,2 g |
amelyből cukrok | 275,1 g | 17,2 g | 15,3 g |
Rost | 43,9 g | 2,7 g | 2,4 g |
Fehérje | 123,0 g | 7,7 g | 6,8 g |
Só | 3,98 g | 0,25 g | 0,22 g |
A gluténmentes Jugó krémes recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
A cikk több oldalas: 1 2
- Recept címke: cukor dió étolaj glutén- és élesztőmentes gluténmentes étcsokoládé guarliszt joghurt krémes receptek lisztkeverék Mester Család gluténmentes süteményliszt Mester lisztkeverékek psyllium rost (útifűmaghéj) só sütőpor tej tejszín tojás vaníliás cukor