Gluténmentes kakaós csiga recept – klasszikusok
Ismét egy újabb klasszikust készítettünk el gluténmentes változatban. Szinte nincs olyan gyerek aki ne szeretné a kakaós csigát reggelire vagy tízóraira.
- 1 csomag 250 g-os Schär gluténmentes leveles tészta
- ízlés szerint édesítő (2 evőkanál *1:4) vagy cukor
- 6 evőkanál holland kakaópor
- étolaj a kenéshez
* egy adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg
Elkészítés:
- A kakaót kikeverjük az édesítővel.
- A leveles tésztát kitekerjük, vékonyan lekenjük olajjal
- Megszórjuk a kakaós keverékkel, majd elegyengetjük.
- Feltekerjük, felvagdossuk, sütőpapíros tepsire tesszük, és olajjal lekenjük vékonyan.
- 180 °C fokon kb. 15-25 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 40 – 45 perc
Tápanyagtartalom | az egészben édesítővel |
6 db esetén 1 csigában (kb. 9 dkg) |
8 db. esetén 1 csigában (kb. 7 dkg) |
Energia | 6297 kcal / 1510 kJ | 254 kcal / 1022 kJ | 189 kcal / 1355 kJ |
Fehérje | 11,8 g | 2,0g | 1,5 g |
Zsír | 116,6 g | 19,4 g | 14,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 33,1 g | 5,5 g | 0,7 g |
Szénhidrát | 92,0 g | 15,3 g | 11,5 g |
amelyből cukrok | 5,3 g | 0,9 g | 0,7 g |
Rost | 18,0 g | 3,0b g | 2,3 g |
A gluténmentes kakaós csiga recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor édesítőszer étolaj gluténmentes kakaós csiga gluténmentes péksütemények kakaópor reggeli Schär gluténmentes leveles tészta uzsonna és tízórai