Gluténmentes kakaós fantan recept
- 50 dkg Glutenix csicseris gluténmentes kenyérpor
- egy csipet só
- 20 g GM élesztő
- 2 tojássárgája
- 4 dkg margarin
- 2 evőkanál édesítő (1:4)
- 1 dl kókuszkrém
- 1-1,5 dl víz
- olaj a kenéshez
- 5-6 evőkanál cukrozatlan, gluténmentes kakaópor
Kenéshez
- édesítős rizs főzőkrém
- édesítőszer: ízlés szerint
Elkészítés:
- Az alapanyagokat egy nagyobb tálban jó alaposan összedolgozzuk, majd 1 órát kelesztjük meleg helyen.
- Rizslisztes lapon kinyújtjuk (ha a tészta lágy, akkor nyugodtan gyúrjunk hozzá egy kis lisztet).
- Lekenjük olajjal, megszórjuk kakaóval és édesítővel, majd 5 csíkra vágjuk.
- Ezeket a csíkokat egymásra tesszük, majd 8 egyenlő részre vágjuk a tésztát.
- Mindegyik közepét megnyomjuk egy fakanál végével, majd muffin formába tesszük.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, majd lekenjük édesítős rizskrémmel
- Utána még kb. 10-15 percig sütjük, majd amikor kivettük a sütőből, újra lekenjük.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: kb. 75 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 8 db. esetén
1 kakaós fantanban |
10. db. esetén
1 kakaós fantanban |
Energia | 2457 kcal / 10270 kJ | 307 kcal / 1283 kJ | 245 kcal / 1027 kJ |
Fehérje | 21,4 | 2,7 | 2,1 |
Zsír | 72,1 | 9,0 | 7,2 |
amelyből telített zsírsavak | 13,7 | 1,7 | 1,4 |
Szénhidrát | 414,3 | 51,8 | 41,4 |
amelyből cukrok | 20,5 | 2,6 | 2,1 |
Rost | 24,2 | 3,0 | 2,4 |
A gluténmentes sütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: édesítőszer élesztő étolaj Glutenix csicseri gluténmentes kenyérpor kakaópor kókusztejszín lisztkeverék margarin rizstejszín só tojássárgája víz