Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes kakaós kevert sütemény

kevert sütemény recept gluténmentesenIri mama receptválogatásunk egy gluténmentes kakaós kevert süteménnyel bővült.

Gyorsan elkészíthető, jól variálható, finom sütemény.

Hozzávalók (10 szelet):

  • 80g vaj vagy margarin
  • 250g Schär mix B lisztkeverék (Miklós univerzális mix lisztkeveréket, rizsliszt, Mester család sütemény lisztkeverék…)
  • 60g cukor
  • Csipet só
  • 5g sütőpor
  • 170g joghurt
  • 20g kakaópor
  • 2 db M-es méretű tojás
  • 200g langyos víz vagy növényi ital vagy tej

Tetejére:

  • 20g durvára reszelt dió

A gluténmentes kakaós kevert sütemény elkészítése:

  • Száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
  •   Tojásokat másik tálban felverem, hozzáadom a joghurtot, margarint, jól összekeverem.
  • Majd a száraz hozzávalókkal simára dolgozom.
  • Végül folyadékkal, ami lehet víz, növényi ital vagy tej, beállítom a sűrűségét.
  • Akkor jó a tészta ha folyós, kanálról lecsorog.
  • Sütőpapírral bélelt formában, bármilyen jó, beleöntöm a masszát.
  • Reszelő durvább felén diót reszelek rá. 190 fokon 30 percig sütöm.
  • Ekkor tűpróbával ellenőrizni kell, ha nem ragadt rá a tészta akkor kész a sütemény.
  • Ha ragacsos pár percre tegyük vissza. Sütő függő!
  • A kész süteményt rácson hűtöm, majd szeletelem.
  • Tetejére ízlés szerint lehet tenni tejszínhabot, karamell szószt. Ketté vágni lekvárral tölteni, olvasztott csokival leönteni. Sütés előtt gyümölcsökkel megszórni stb….
  • Tényleg csak a képzelet szab határt.
  • Nagyon finom sütemény.

Jó étvágyat kívánok.

Elkészítési idő: 45-55 perc

Nehézségi szint: kezdő

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes kakaós kevert sütemény tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes kevert sütemény recept

gluténmentes kevert sütemény recept

Kategória: , , ,